Opublikowano 10 Listopada 202510 Lis Autor 15 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie ma takich. Dlaczego w jakim sensie nie ma ?
Opublikowano 10 Listopada 202510 Lis Rozwiązanie Bo ostatnie mapy dla tej jednostki to 2024. Stara jednostka nie otrzyma już aktualizacji. Edytowane 10 Listopada 202510 Lis przez Muskel1
Opublikowano 10 Listopada 202510 Lis Autor 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Bo ostatnie mapy dla tej jednostki to 2024. Stara jednostka nie otrzyma już aktualizacji. A Okey dzieki
Opublikowano 2 Czerwca2 Cze odkopie temat dzisiaj koledze robiłem mhs2 dostał mapy 2026/2027 są to przerobione mapy z mhi2/mhi2q wszystko działa mhs2 mapy2026/2027 jak trzeba , wymagany soft w jednostce p2035 , aktywator MHS2_Activator_Made_By_Congo_v2.5_Nevermore dodatkowo patch, przerobione mapy z mhi2/mhi2q karta 32GB
Opublikowano 2 Czerwca2 Cze patch7.34 MB folder on MEGA2 filesmapy 14.22 GB folder on MEGAmersi bardzo
Opublikowano 9 Czerwca9 Cze W dniu 2.06.2026 o 18:44, marc1n napisał(a):patch7.34 MB folder on MEGA2 filesmapy14.22 GB folder on MEGAmersi bardzoJaki jest kod do pobrania?
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze nie wiem, przez forum digital eliteboard działa normalnie, zaloguj się tam i temat to MIB-HS (MHS2) Scale 2026-2027 (450)
Opublikowano 16 Czerwca16 Cze Hej czy możesz wrzucić mapę na jakiś hosting? link wygasł na forum niemieckim również nie działa.EDIT :Tutaj znalazłem pełną instrukcję jak samemu przerobić mapy.https://mibwiki.one/s/1010a74d-c48f-4123-9ea5-5bf7fd1a2607 Edytowane 16 Czerwca16 Cze przez grzybekdaro
Opublikowano 23 Czerwca23 Cze W dniu 16.06.2026 o 10:36, grzybekdaro napisał(a):Hej czy możesz wrzucić mapę na jakiś hosting? link wygasł na forum niemieckim również nie działa.EDIT :Tutaj znalazłem pełną instrukcję jak samemu przerobić mapy.https://mibwiki.one/s/1010a74d-c48f-4123-9ea5-5bf7fd1a2607Dzięki za link:)Piszę, ponieważ dzisiaj korzystałem z tej instrukcji i mogę potwierdzić, że wszystko działa zgodnie z opisem.Moja wersja MMI to MHS2_ER_AU_P2035 i, tak jak było wspomniane, dla tej jednostki nie są już udostępniane nowsze wersje map.Korzystając z poradnika z powyższego posta, bez problemu udało mi się przekonwertować najnowszą mapę - ja użyłem HIGH2_P450_EU_202625 (do pobrania m.in. z mib-helper.com). Następnie wystarczyło skopiować przygotowane pliki na kartę SD wraz z odpowiednim patchem (w moim przypadku z paczki P2035/P2037.zip).Warto również pamiętać, aby przed rozpoczęciem karta SD była sformatowana w systemie plików FAT32.
Opublikowano Poniedziałek o 20:343 dn W dniu 23.06.2026 o 20:59, KazikPL napisał(a):Dzięki za link:)Piszę, ponieważ dzisiaj korzystałem z tej instrukcji i mogę potwierdzić, że wszystko działa zgodnie z opisem.Moja wersja MMI to MHS2_ER_AU_P2035 i, tak jak było wspomniane, dla tej jednostki nie są już udostępniane nowsze wersje map.Korzystając z poradnika z powyższego posta, bez problemu udało mi się przekonwertować najnowszą mapę - ja użyłem HIGH2_P450_EU_202625 (do pobrania m.in. z mib-helper.com). Następnie wystarczyło skopiować przygotowane pliki na kartę SD wraz z odpowiednim patchem (w moim przypadku z paczki P2035/P2037.zip).Warto również pamiętać, aby przed rozpoczęciem karta SD była sformatowana w systemie plików FAT32.Nie do końca te opisy są jasne. Skopiowałeś pliki jak w opisie do utworzonych folderów Input, Output i wypakowany patch na kartę SD. Uruchomiłeś patch i to wszystko? Bo w opisie jest inaczej.
Opublikowano Wczoraj o 05:05 1 dn W dniu 29.06.2026 o 20:19, Andrzejx napisał(a):Panowie, podzielcie się mapami. Wrzućcie na jakiś hosting.Hej, Tak jak wcześniej pisałem, mapy możesz bez problemu pobrać ze strony MIB Helper. Tutaj bezpośredni link do map dla MHI2 -> https://mib-helper.com/index.php?train=MHI2_ER_AU37X_P5089To właśnie te mapy należy przerobić zgodnie z wcześniej wspomnianym poradnikiem.W dniu 29.06.2026 o 22:34, Andrzejx napisał(a):Nie do końca te opisy są jasne. Skopiowałeś pliki jak w opisie do utworzonych folderów Input, Output i wypakowany patch na kartę SD. Uruchomiłeś patch i to wszystko? Bo w opisie jest inaczej.Sorki, ale nie do końca zrozumiałem, co napisałeś - chyba trochę pomieszałeś😅 Moim zdaniem instrukcja jest dość jasna, ale.. mogę opisać krok po kroku, jak ja to zrobiłem.Musimy pobrać trzy paczki:konwerter (MHI2-to-MHS2-main),mapę dla MHI2 (HIGH2_P450_EU_202625),odpowiedni patch – w zależności od wersji systemu (P2035–P2037 lub P1242).Po rozpakowaniu paczki z konwerterem w otrzymanym folderze należy stworzyć dwa nowe foldery: Input oraz Output. Powinno to wyglądać następująco:Następnie do folderu Input kopiujemy całą zawartość paczki z mapą:Uruchamiamy skrypt za pomocą pliku main.py przy użyciu wiersza poleceń. Na komputerze musi być wcześniej zainstalowany Python.Po zakończeniu konwersji w folderze Output pojawią się następujące pliki:Wszystkie pliki z folderu Output kopiujemy bezpośrednio na kartę SD. Następnie kopiujemy na nią również pliki z paczki z patchem:Wkładamy kartę SD do samochodu i włączamy zapłon. Jeżeli wszystko zostało przygotowane prawidłowo, po kilku sekundach jednostka MMI powinna się wyłączyć, a następnie po chwili ponownie uruchomić.U mnie już po ponownym uruchomieniu nowe mapy były dostępne i działały poprawnie.Następnie, zgodnie z instrukcją, wyjąłem kartę SD i ponownie podłączyłem ją do komputera. W moim przypadku, ponieważ wszystko przebiegło pomyślnie, na karcie pojawił się plik SUCCESS oraz folder backup. Jeśli dobrze pamiętam, pliki patcha zostały automatycznie usunięte.Usunąłem plik SUCCESS oraz folder backup, a następnie ponownie włożyłem kartę do samochodu.Do tej pory wszystko działa bez żadnych problemów🙂 Edytowane wczoraj o 12:02 1 dn przez KazikPL
Opublikowano 22 godziny temu22 godz Bardzo dziękuję za poradnik, myślę że koledzy z forum skorzystają. Jak uruchomić scrypt main.py ? Nie wiem co wpisać w wierszu poleceń.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz Nie ma sprawy, mam nadzieję że się komuś jeszcze przyda🙂2 godziny temu, Andrzejx napisał(a):[...] Jak uruchomić scrypt main.py ? Nie wiem co wpisać w wierszu poleceń.Do uruchomienia skryptu użyjemy dwóch komend, cd oraz pythonNa początek sprawdź, czy w ogóle masz zainstalowanego Pythona.Otwórz Wiersz poleceń (CMD) i wpisz:python --version wciśnij EnterPowinien pojawić się komunikat podobny do: Python 3.14.6 (numer wersji może być inny)Jeśli polecenie nie zostanie rozpoznane, najpierw zainstaluj Pythona (instrukcję bez problemu znajdziesz w Google).Przejdź do folderu, w którym znajduje się skrypt.Skopiuj ścieżkę do folderu ze skryptem, a następnie w CMD wpisz:cd C:\Audi A5\MHI2-to-MHS2-main wciśnij EnterOczywiście zamiast powyższej ścieżki wklej swoją;)Uruchom skrypt.Wpisz polecenie:python main.py wciśnij EnterJeśli wszystko zostało wykonane poprawnie, skrypt powinien się uruchomić. Edytowane 19 godzin temu19 godz przez KazikPL
Opublikowano 26 minut temu26 min Robiłem według Twojego opisu,jest super,ale coś mi nie idzie. Jest błąd. Jak byś mógł wrzucić mapę na mój host mega będzie super. https://mega.nz/fm/4ug0GRZQ Edytowane 23 minuty temu23 min przez Andrzejx