Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mapy MHS2 do Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązane przez Muskel1

Opublikowano
4 godziny temu, kosarro napisał(a):

Czy Congo activator byl wczesniej wgrywany? Pytam poniewaz modyfikuje oprogramowanie jednostki multimedialnej, aby odblokować i wymusić poprawność kodów FEC/SWaP. Jesli nie, to zainstaluj prosze Congo axtivator.

Tak był wgrywany congo v2.5 neveragain. I juz mi rece opadaja bylem w mmi i kody yez sa legalne . Zaraz podesle fotki.

Opublikowano
5 godzin temu, KazikPL napisał(a):

Hmm, ze screena, którego wysłałeś, wychodzi na to, że program zadziałał, ponieważ pojawił się plik tekstowy "SUCCESS" -co w zasadzie powinno oznaczać, że łatka nie napotkała żadnego problemu 😅 - po operacji pliki z patchem powinny zniknąć z tego co pamiętam

Mam pytanie - czy czytałeś wszystkie posty z tego tematu? W trakcie dyskusji wyszło, że aby mapy zadziałały, musisz mieć aktywowany kod dotyczący dożywotniej licencji na mapy. Musisz sprawdzić kody FEC, które masz w swoim MMI - szczegóły znajdziesz w tym wątku.

Witam Cie wydaje mi sie ze to mam tak czytałem całe archiwum. Juz polowe zamochodu odplokowalem testy wskazowek zamykanoe okien podczas deszczu. Ogarniam troche rzeczy ale za cholere niechce mi to pojsc. Pliki sie wykasowaly ale nadal problem z mapami.

Opublikowano
22 minuty temu, tekmg3j8 napisał(a):

Tak był wgrywany congo v2.5 neveragain. I juz mi rece opadaja bylem w mmi i kody yez sa legalne . Zaraz podesle fotki.

IMG20260728173338.jpg

IMG20260728191157.jpg

IMG20260728191205.jpg

IMG20260728191212.jpg

IMG20260728191218.jpg

IMG20260728191308.jpg

Opublikowano

Kody wyglądają ok. Niestety, tutaj pomysły mi się kończą. Jedyne co mogę jeszcze zaproponować, to spróbować przeprowadzić całą operację jeszcze raz.., może jednak gdzieś został popełniony jakiś błąd.. Rozumiem, że do konwersji wykorzystałeś te mapy z MIBHelper, o których wspomniałem w instrukcji? Kartę SD należy włożyć do pierwszego slotu w samochodzie.

Warto też sformatować kartę pamięci przed skopiowaniem plików -  a piszę to tylko dlatego, ponieważ na zdjęciu z plikami, które wysłałeś - widzę folder ‘MUZYKA’😉

Opublikowano
W dniu 4.07.2026 o 11:34, Andrzejx napisał(a):

Zajefajnie że próbujesz pomóc. Chyle czoła. Szanowny kolego,jestem na wyjeździe po za domem, nie mam dostępu do komputera,ale dezwę się na pewno.

Przekonwertowalem mapę, karta sformatowana FAT 32, foldery i pliki mapy i patch wrzucone na kartę SD, i komunikat jest jak na zdjęciu. Serdeczne dzięki za pomoc.

12 godzin temu, KazikPL napisał(a):

Cześć @tekmg3j8 Wchodząc w link, który wysłałem w poprzedniej wiadomości możesz również znaleźć tego patcha, ale jak coś to tutaj bezpośredni link -> https://github.com/LateAlways/MHI2-to-MHS2/releases/tag/v1.0.0

8 minut temu, KazikPL napisał(a):

Kody wyglądają ok. Niestety, tutaj pomysły mi się kończą. Jedyne co mogę jeszcze zaproponować, to spróbować przeprowadzić całą operację jeszcze raz.., może jednak gdzieś został popełniony jakiś błąd.. Rozumiem, że do konwersji wykorzystałeś te mapy z MIBHelper, o których wspomniałem w instrukcji? Kartę SD należy włożyć do pierwszego slotu w samochodzie.

Warto też sformatować kartę pamięci przed skopiowaniem plików -  a piszę to tylko dlatego, ponieważ na zdjęciu z plikami, które wysłałeś - widzę folder ‘MUZYKA’😉

Zrobilem to przed chwila jeszcze raz i nie dziala karta byla formatowana tylko dorzucilem folder z muzyka. Teraz zrobulem bez katalogu wszystko od nowa i dalej to samo. Mam wrazenie ze system mi sie zwiesil bo nawet jak niemam karty a probuje odpalic samochod to odrazu chce wskoczyc nawigacja i leci pasek do 24% i nagle stop mapy sa niewazne a jest bez karty. Niewiem sam co zrobic chyba nic mi nie zostaje jak jezdzic przez kabel na Google 😂😂

Opublikowano

Wyglada na problem z jednostka MMI. Ewentualnie sprobuj jeszcze z inna karta sd.

Opublikowano
Godzinę temu, kosarro napisał(a):

Wyglada na problem z jednostka MMI. Ewentualnie sprobuj jeszcze z inna karta sd.

Czy da rade to jakoś ogarnoc przez zielone lub czerwone menu. Chcialbym zrobic reset database ale niewiem gdzie i jak Pacjent Audi Q2