l_krupinski Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Witam. Mam taki problem że jak zamknę samochód z pilota od alarmu i potem otwieram pilotem to przednia prawa szyba otwiera mi się do połowy. Rozebałem cały boczek, nasmarowałem wszystko co się dało i nic nie pomogło. Moja prośba brzmi: w jaki sposób najszybciej i najprościej wyłączyć tą funkcję domykania szyb zeby wogóle nie działało ale żeby elektryka szyb działała normalnie?? Może jakiś kabelek wystarczy wypiąć z kostki?
iwadrian Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 Musisz vag-iem zadziałać, kodowanie modułu komfortu. Było gdzieś o tym na forum.
l_krupinski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 U mnie Vagiem niestety sie nie da, już kiedyś probowałem i jedynie co mogę włączyć i potem wyłączyć to zamykanie drzwi po przekroczeniu pewnej prędkości. Więc jak ktoś wie jak tego domykania pozbyć się w sposób mechaniczny to prosiłbym o radę[br]Dopisany: 15 Maj 2009, 22:51_________________________________________________Naprawdę nikt nie wie jak szybko pozbyć się problemu opuszczania szyby przy owieraniu pojazdu z pilota??
cobradd Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 problem pojawił się nagle czy np po zamontowaniu alarmu? jeśli nagle to sprawdź instalację elektryczną do szyby może dostaję jakiegoś przebicia z sygnału centralnego zamka i dlatego się otwiera, sygnał z centralnego jest stosunkowo krótki więc to by się zgadzało że da rade odsunąć szybę tylko do połowy.
l_krupinski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 Ja jak kupiłem Audi jakies 1,5roku temu to już to było więc ciężko mi jest nawet określić kiedy to się pojawiło czy moze tak było zaraz po montarzu. Jak otwieram pojazd z kluczyka to jest wszystko dobrze. Tylko gdzie tu szukac przyczyny skoro nawet nie wiem jak są puszczone kabelki od alarmu.
cobradd Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Jak z kluczyka ten problem nie występuje to wygląda mi to na nieudolne podłączenie alarmu albo uszkodzenie centralki. Szukaj centralki, oryginalnie jest montowana w bagazniku po prawej stronie a nie oryginalnie to pewnie gdzieś pod kierownicą, potem pozostaje znalezienie schematu podłączenia alarmu i sprawdzenie.
l_krupinski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Opublikowano 17 Maja 2009 Alarm napewno nie jest fabryczny bo nie jest w kluczyku tylko dokładany pilot. Więc musze pewnie rozebrać podkierownica skrzynke na bezpieczniki przy nogach i szukać. Najlepiej dla mnie to by było znaleźc przy sterowniku alarmu kabel odpowiedzialny za domykanie szyb i go przeciąć
cobradd Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Przecięcie tego kabla nic nie da bo kabel od domykania jest tylko od domykania i alarmy sterują raczej tylko domykaniem. Tutaj jest raczej problem że jest podawany przypadkowo sygnał na otwarcie szyby. Wina alarmu może polegać tylko na tym że coś zostało wpięte nie tam gdzie trzeba, wycofuje swoją tezę o uszkodzeniu centralki. Trzeba znaleźć skąd szyba dostaje sygnał do otworzenia. Jeśli alarm był podpinany tam przy nogach kierowcy to trzeba się przyglądnąć tej instalacji, odszukać w tej plątaninie kabli prawa szybę i sprawdzić czy nie ma wpietej żadnej obcej instalacji. Chyba czeka cie trochę roboty zanim się z tym uporasz.
Rekomendowane odpowiedzi