Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o Audi A4 Allroad 2.0 TFSI 252km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie odnośnie zakupu Audi jak w temacie. Nie jestem jakimś fanem motoryzacji ani konkretnej marki. Moje decyzje są raczej podyktowane opiniami o bezawaryjności dlatego już byłem jedną nogą przy Lexusie gs 450h ale w końcu zrezygnowałem z racji, że jednak praktyczność tego samochodu jest mocno ograniczona przez  brak składania kanapy tylnej oraz brak nawet środkowego tunelu. Po namysłach doszedłem do wniosku, że powrócę do poszukiwania Audi i obecnie jestem zdecydowany że będzie to Audi A4 B9 przedlift/polift 2.0 TFSI 252km.
I tutaj moje pytanie czego spodziewać się w budżecie 100k (+/- 15k) na Fakturę VAT. Gdzie szukać samochodu?  Czy najpopularniejsze serwis z ogłoszeniami to dobre miejsce na znalezienie nienagannej i dobrze wyposażonej sztuki w tych pieniądzach ? Przebieg jaki mnie interesuje to maksymalnie ok 150 000. Czy przy takim przebiegu trzeba spodziewać się jakiś kosztownych napraw ?
Z wyposażenia które by mnie interesowało: VC, Head up, quattro jeśli zwykły avant, podwójnie klejone szyby przednie, 3 strefowa klima, asystent martwego pola,  ACC, światła full led przód i tył, siedzenia z elektryczną regulacją i pamięcią, oświetlenie ambient qq1/qq2, może s line ale to raczej drugożędna sprawa dla mnie.
Jakie ewentualnie jeszcze dodatki są warte wzięcia pod uwagę ?
Czy w zaproponowanym budżecie lepiej będzie rozglądać się za przedloiftową czy poliftową wersją ?

Opublikowano
  • Autor

Co byście powiedzieli o tej sztuce ? Czy warta premyślenia ? budżet możliwy do naciągnięcia ;)

Audi A4 Allroad

Opublikowano

w tym przypadku może dostaniesz jeszcze rok gwarancji, jechać oglądać i kupować..

Opublikowano
2 godziny temu, karcio napisał(a):

Co byście powiedzieli o tej sztuce ? Czy warta premyślenia ? budżet możliwy do naciągnięcia ;)

Audi A4 Allroad

Na pewno brak Head Up (co osobiscie bardzo polecam) i nie ma ACC na moje.

Ogolnie Allroad to bardzo fajne auto - mam 2018, wiec wypowiadam sie z doswiadczenia. Silnik bezproblemowy.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze słyszeć że bezproblemowa eksploatacja :) A z ciekawości jaki masz obecnie przebieg ? Czy po drodze miałeś jakieś kosztowne naprawy ?

Zdecydowałem się na ten samochód i już chyba nie będę kombinował i mieszał w głowie tylko trzeba się skupić na tym jednym konkretnym modelu/wyposażeniu i polować ;D

Czy jest sens siedzieć na grupach fb i szukać, pisać posty ? W sensie dużo jest takich egzemplarzy które nawet nie zostaną wystawione na znanym nam portalu bo rozchodzą się kanałami typu forum miłośników bądź grupy na FB odrazu po wystawieniu np posta ?

Edytowane przez karcio

Opublikowano

Obecnie 130 tys. Zadnych napraw nie mialem. Silnik bardzo fajny, spora moc. Te silniki juz pozbawione wady olejowej co najwazniejsze.

Nie rezygnuj z ACC - to jest bardzo przydatne na trasy ale takze na dojazdy do pracy.

Head up - swietna sprawa - mega mi to przypadlo, jak nie miales to nie wiesz, jak juz bedziesz mial to zobaczysz ;)

Pamieci siedzen tez mam - nie uzywam jakos... . Wentylacje siedzen mam - to przydatne w przypadku skorzanych siedzen.

Dla mnie tez Blis bardzo pomaga, kamery tez itp. Ogolnie kazda z rzeczy wyposazenia jest fajna - no ale kazda kosztuje.

Regulowane amortzatory - bardzo fajne. 

Klejone szyby mozesz odpuscic - ktos pisal na forum ze prawie nie ma roznicy -  ale to powtarzam co czytalem.

Opublikowano
26 minut temu, Koalakm napisał(a):

Obecnie 130 tys. Zadnych napraw nie mialem

Masz auto od nowości? Przejechałeś nim 130.000 km? Jesteś pierwszym właścicielem?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie o tych szybach też czytałem i potwierdza się tam w rozmowach że chyba nie ma sensu sobie tym głowy zawracać. Dzięki :)

Opublikowano

Jeśli zamierzasz sporo czasu spędzać w dłuższych trasach, ACC + asystent utrzymania pasa ruchu to konieczność. Szkoda, że relatywnie jest tak niewiele Allroadów na drogach. Tutaj egzemplarz w budżecie, ale niestety pozbawiony obu ww. featerów: https://www.plichta.com.pl/oferta/uzywany/osobowy/audi/a4allroadquattro/gdansk/benzyna-2020/183306

Opublikowano
  • Autor

Z tych ww raczej bym jednak nie rezygnował. Mam czas, nic nie goni więc będę polował. 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-allroad-ID6HKajK.html

Ciekawi mnie ta sztuka. Co prawda opis jest jaki jest ale wydaje się na wypasie. Napisałem do gościa czy poda mi więcej informacji bo nawet nie wiadomo czy to krajowy, jak z aso, zdjęć mało a do Opola nie po drodze. 
Jak by faktycznie było warto to bym naciągał budżet do granic xD

Edytowane przez karcio

Opublikowano

Jest z rynku NAR, więc po przygodzie.

Opublikowano
  • Autor

Aj, wpisywałem VIN w przeglądarkę ale nie ukazało zdjęć wraku więc założyłem, że przynajmniej Europa :) Może nie przeszło przez licytacje dlatego brak zdjęć 🙂↕️

A tak swoją drogą te z us i a kuszą bo cena… ale z drugiej strony ciul wie co będzie wychodzić po czasie w takim. No chyba że jakaś kosmetyczna obcierka itp to może by było warto ?

Ciekawe też jak z częściami potem. Sąsiad lubuje się w Audi ściąganych ze stanów, już kolejną A6 ma i zadowolony. Mówi, że konstrukcyjnie tez już jest praktycznie to samo więc nie ma problemu z częściami. 

Opublikowano
17 godzin temu, Marky Mark napisał(a):

Masz auto od nowości? Przejechałeś nim 130.000 km? Jesteś pierwszym właścicielem?

sprowadzilem dla siebie z USA w najwyzszym pakiecie wyposazenia. Przejechalem jakies 20 tys. 

Opublikowano

20 kkm to moim zdaniem stosunkowo niski przebieg aby wydać opinię dotyczącą bezawaryjności. Jak długo masz to auto, rok?

Wiesz co było w nim robione do tej pory? Raczej nie skoro kupiłeś z aukcji...

Opublikowano
17 minut temu, Marky Mark napisał(a):

20 kkm to moim zdaniem stosunkowo niski przebieg aby wydać opinię dotyczącą bezawaryjności. Jak długo masz to auto, rok?

Wiesz co było w nim robione do tej pory? Raczej nie skoro kupiłeś z aukcji...

mam je ponad 2 lata.

Wydaje mi sie jednak ze po takim czasie juz mozna sporo powiedziec. Tym bardziej ze 3 x dalsze trasy + caly czas codzienne dojazdy do pracy.

Historie serwisowa tez mam z ASO. Awarii nie bylo.

Ogolnie przeciez te silniki sa udanymi jednostkami, sa nie tylko w wersi ALLROAD.

Opublikowano
15 minut temu, Koalakm napisał(a):

Wydaje mi sie jednak ze po takim czasie juz mozna sporo powiedziec. Tym bardziej ze 3 x dalsze trasy + caly czas codzienne dojazdy do pracy

Jestem innego zdania. 20 kkm jest mało miarodajne.

16 minut temu, Koalakm napisał(a):

Historie serwisowa tez mam z ASO.

Do jakiego przebiegu?

Opublikowano
  • Autor

Trochę zweryfikowałem swoje wymagania i idę jednak w sedana 😅 I tutaj wchodzi kolejny gracz poza A4 czyli A5. Tylko wtedy przy ewentualnym bejbiku może być problem z wygodą użytkowania ale to najwyżej się człowiek będzie zastanawiał czy da radę czy zmieniać na coś praktyczniejszego jak już przyjdzie ten dylemat. 
Obecnie A4 lub A5

Namierzyłem taką sztukę, co sądzicie ?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-limousine-ID6HOutN.h

wydaje się dopasiona prawie pod korek. Trochę ten piano black mnie przeraża ale mógłbym z tym żyć ;)  No i nie ma VC ale tym się nie przejmuję bo najwyżej sobie doposażę. 

Czy ta kwota jest realna za takie wyposażenie ? Przebieg jest wyższy na tle innych ale nie przeraża mnie jeśli by była faktycznie zadbana.

Edytowane przez karcio

Opublikowano
  • Autor

Przypadkowo zmieniłem url zamiast nazwę :) już poprawiony

Opublikowano

Wyposażenie super ale osobiście bym szukał avanta (większy bagażnik itp.) albo A5 (wygodniejszy załadunek do bagażnika)