Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawianie zbieżności tylnym wózkiem w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jest opcja delikatnej zmiany zbieżności tylnym wózkiem?  Na pomiarze wyszło że dwa tylne koła idą minimalnie w lewą stronę , jest opcja że jak popuszczę 4 sruby od wózka i przekręcę wózek tak jak by w prawo to uda mi minimalnie poprawić zbieżność ?? Boję się ruszać śrub od zbieżności bo to może się skączyć urwanie i grubszą robotą ... Jeśli znacie jakieś sposoby , rady to poproszę :)

Drugie pytanie , jedna tuleja na wózku wydawałą się podejrzana diagnoście , idzie ją wymienieć bez demontażu całego wózka tylko opuszczeniu ? Warunki domowe , najazd , bez kanału . 

Rozwiązane przez Langista

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Serio?

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Można sanki odkręcić i przesunąć w takim przypadku, ale to powinni zrobić goście od ustawiania geometrii, a nie na oko. Poduszki nie wymienisz bez demontażu sanek.

Opublikowano
  • Autor

Tak oczywiście, to będzie ustawiane na przyrządy nie na oko 😉 chodzilo mi o to czy wg jest taka opcja . Tylko w moim interesie jest popuszczenie śrub a z racji tego że też będę wsadzal nowe sprężyny to mi to ułatwi wymiane . 

Opublikowano

Popuszczenie śrub? Wierz mi, nie są w stanie ich urwać, nawet jakby kluczem do kół pojazdów ciężarowych je odkręcali. Tu bardziej trzeba uważać z dokręcaniem, bo w teorii te śruby są jednorazowego użytku, czyli raz je dokrecasz na moment, a potem jeszcze o stopnie. O ile pamiętam to było 110 Nm +90°, przy takim momencie, ta śruba dokręca się tylko raz i wyciąga, później już tak zostaje.