Rako Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Witam forumowiczów Słuchajcie naszukałem się tego ale nie znalazłem jako takiej odpowiedzi.... A więc w mojej niuni niestety zauwazylem drobny przeciek wody do kabiny od strony kierowcy. Zaraz sie do tego zabrałem, odkrecilem dolną obudowe pod kierownica. Z gory po szybie lałem wode i sprawdzałem co sie dzieje od spodu. A więc faktycznie skas siąpi woda leciutko... Czytałem że to może ECU a wiec rozkrecilem podszybie wyciaglem szkrzynke od ecu.Wyczyscilem wszystko zamontowalem nawet przejechałem palcem silikonem od spodu. No ale niestety dzisiaj popadalo i znowu leci;/ Ponownie rozkrecilem zabudowe pod spodem i tak mi sie zdaje jakby lecialo nad kolumną kierowniczą...ale co tam moze byc jest tam jakies miejsce w którym mogła by sie gromadzic woda..?? Już niewiem co robić...w tygodniu chyba podjade do ASO no ale chce uniknąc tego i sam rozgryść ten problem..zebym tylko mógł dokladnie zlokalizować przeciek.... Pomocy chłopaki ;(
macieek Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Mialem podobny problem którego nie udało mi sie niestety rozwiązać. Było to moje poprzednie audi b5 97r. Po dzwonku ktory miałem zaczeła siąpić woda, zerwalem chodniczek i widzialem ze skrapla sie (Bo laniem tego nie mozna nazwać) wlasnie gdzies o okolicach tam gdzie kolumna kierownicy wchodzi w sciane grodziową. Próbowałem uszczelniać wszczędzie, łącznie z ECU, linka od maski, sprawdzałem czy odpływy są drożne pod aku i pod serwem. Probowalem nawet uszczelnic przestrzeń miedzy serwem a scianą grodziowa, wszystko na nic. Niunie sprzedałem i nie wiem jak dalej toczą sie jej losy. Pozdr
Rako Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Opublikowano 19 Maja 2009 no właśnie kurde już niemam pojęcia skąd to siąpi.... Od jakiegoś czasu zaczęło a tak to suchutko było. Jutro dopołudnia jeszcze pokombinuje...żebym tylko znalazł miejsce skad siapi... Powiedzcie mi jak to jest z tymi odpływami?? czy jak spojże w nie to powinien byc odrazu przeswit?? czy ta woda jeszcze gdzies leci?? bo zielony w tym jestem ;p [br]Dopisany: 16 Maj 2009, 22:44_________________________________________________a więc temacik rozwiązany Problemem był całkowicie zatkany otwor odpływu pod zbiorniczkiem płynu hamulcowego. To co wybrałem syfu z tamtąd do masakra Ale teraz może huragan być a niunia sucha Widać pewnie woda nachodziła i gdzies musiała znaleśc sobie malutką luke ... Ciesze się ze juz wszystko gra Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi