Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana zawieszenia tył w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wymieniał może ktoś z Was zawieszenie na tylnej osi( wszystkie wahacze). Szukam wahaczy z lemfordera na tył i ciężko znaleźć coś w necie. Możecie polecić jakąś sprawdzoną firmę?

Rozwiązane przez tass

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Przeprowadzałem operacje w ubiegłym roku, kupowałem najlepsze graty co dostępne, sporo tulejek meyle, w sanki lemforder, wahacze meyle, górne wahacze innej firmy, ale nie pamiętam jakiej. Przy okazji wymienione łożyska. Lemforder już chyba nie robi za wiele na tył do b6/b7.

Przy okazji warto powalczyć z rudą i pozabezpieczać co się da. Jedną śrubę na górnym wahaczu wycinałem, reszta poszła bezproblemowo, ale warto szykować się na ich wymianę (profilaktycznie większość wymieniłem na ori. kilka febi)

Opublikowano
  • Autor

@tass posiadasz może jeszcze pełna listę zakupionych rzeczy? bardzo by mi ułatwiła pracę podczas kompletowania zamówienia, ponieważ też chce to zrobić na jak najlepszych częściach.

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Polecam temat: https://a4-klub.pl/topic/459191-tuleje-w-tylnym-wahaczu/page/3/#comments

Pełnej listy nie mam, tuleje w sani i zwrotnice lema odkupiłem za bardzo dobre pieniądze, ktoś skompletował i sprzedał auto zanim wymienił i wystawił na olx, że aż zał było nie kupić.
Z tego co kupiłem to napewno:

2x WHT002262

2x WHT001679
2x 116 035 0001

2x 100 505 0005

2x 100 505 0006

4x 100 505 0007 - upierdliwe przy montażu
VKDS 421027
VKDS 421028

Te 2 ostatnie wahacze to nie wiem czy dobry wybór, niby pomalowane ale i tak dałem na to farbę poliuretanową.

Łożyska piast w quattro(ośka ma inne) skf z 80 na przód bo są takie same, a cena niższa.
Do tego kupiłem INTERPLUS 256 na całe sanki i podwozie gdzie była korozja, na to farba poliuretanowa (wszyscy malują czarną, ja dałem białą, ładnie wygląda).

Gum stabilizatora, łączników stabilizatora, poduszek na sprężynach i sprężyn nie zmieniałem bo robiłem to ze 3 lata temu.
Urwałem jeden czujnik abs od strony czujnika wysokości zawieszenia przy demontażu więc też poszedł nowy ori.

Edytowane przez tass

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki Tass

Opublikowano

Witam panowie , też mnie czeka wymiana tylnego zawieszenia , chciałem kupić Lemfordera lecz w hurtowni brak z dostępnością , w necie znalałem cały zestaw Febiego lecz nie wiem co to warte , ma ktoś może tylne wahacze z tej firmy i może ktoś coś na ich temat powiedzieć?

Opublikowano

Febi chyba nie takie złe, a Lem od jakiegoś czasu nie dostępny, trzeba brać co jest.

Opublikowano

Aktualnie nawet Febi będzie lepsze od tych 25-letnich gum na tyle 😄

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Aktualnie nawet Febi będzie lepsze od tych 25-letnich gum na tyle 😄

Pewnie tak , ale jakoś Lemforder bardziej do mnie przemawia

Opublikowano

Od kilku lat już lemforder nie produkuje tych części, trzy lata temu jak wymieniałem z tyłu komplety to z lemfordera znalazłem może 4 tuleje, reszta to dobieranie z wszystkiego, co w ogóle było dostępne.

Opublikowano

A te regenerowane nie będą lepsze niż te np febi ?

Miał ktoś z nimi styczność ?

Opublikowano

Jakie regenerowane? Z tego co wiem, to Regum robi tylko przód.

Opublikowano

Ok myslałem że tył równiez

Opublikowano
  • Autor

Poszukam w niemczech części z lemfordera, jak coś znajdę od razy dam znać

Opublikowano

To ty Sprzedajesz części to forum ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, ale jestem obecnie w niemczech i może coś tutaj znajdę to od razu kupię

Opublikowano

Rozumiem , kiedy coś będziesz wiedział ?

Opublikowano
  • Autor

do końca tygodnia postaram się ogarnąć temat

Opublikowano

Ok ,fajnie by było jak by był komplet żeby później nie bawić się w szukanie brakujących tuleji

Opublikowano
  • Autor

Nie ma szans znaleźć cały wahaczy kompletnych z lema( zakończyli produkcje w 2018 roku) .
dostępne są tylko tuleje , ale czy jest sens je wprasować w stare wahacze ? Ciężki temat - do przemyślenia.