Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana zawieszenia tył w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda , tak myślę i sam nie wiem , co w wahaczu oprócz tuleji może jeszcze się wyrobić ?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam dużo rdzy na nich i to mnie martwi najbardziej( bo nie wiem czy jest sens wkładać nowe tuleje w takie wahacze).
Jest jeszcze opcja nowy wahacz np. z febi albo TRW i wprasować do niego nową tuleję , ale nie wiem czy gra warta świczki.

Opublikowano

To jest tylko kawałek blachy. Można spokojnie wypiaskować i pomalować, ale w tedy koszta przewyższą kupno nowego wahacza.

Opublikowano
  • Autor

znalazłem wahacze TRW , ale nie mam pojęcia czemu są ąż tak drogie
https://www.autodoc.de/trw/2202585

9 minut temu, Dbaluch napisał(a):

Nie widzi mi się ten zestaw

Opublikowano

Dlaczego ? co z nim nie tak ?

Opublikowano
  • Autor

jednak Febi to dużo gorsza jakość niż Lemforder. Myle ok ,ale Febi do mnie nie przemawia, ale może niech ktoś inny się wypowie

Opublikowano

Jak pisałem wcześniej, jeżeli aktualne tuleje nie istnieją, a po tych latach na bank są już zużyte, to nawet i febi będzie dobre.

Opublikowano
  • Autor

Panowie grzebałem trochę na niemiecki ebay i powiem Wam że sporo jest wahaczy w naprawdę dobrym stanie wizualnym( gumy w tulejach też wyglądają dobrze) . Jest sens kupować ori używkę czy lepiej nowy . Dodam że wahacze ori w dobrym stanie kosztują tyle co nówki np z Febiego.

Opublikowano

Nie wiem czy wahacze po 22 latach użytkowania będą w stanie niezuzytym , wiadomo jeśli auto jezdzało po autostradzie a nie po mieście to gumy będą w dużo lepszym stanie niż u mnie auto jeździ tylko pryty pryty po mieście ale to nie zmienia faktu że nadal parę latek za sobą już ten wahacz ma

Opublikowano

Guma to guma, nawet jakby auto tylko do kościoła po nowe asfalcie jeździło, będzie po tylu latach od warunków atmosferycznych zużyta. Jak nie chcesz ryzykować to zgłoś się do jakiejkolwiek firmy co robi poliuretanowe tuleje, wyjdzie trochę drożej ale będziesz miał pod wymiar zrobione.

Opublikowano
  • Autor

Może komuś się przyda takie info: TRW niby też szło na pierwszy montaż, dostępna oferta tych wahaczy ma identyczne tuleje jak lem

Opublikowano
22 godziny temu, Dbaluch napisał(a):

Dobrze widzę, śruby do geometrii na imbus? Jak komuś nie chce się kompletować czegoś lepszego to można kupić, ale myślę, że jakość średnia i da się znaleźć coś lepszego.

19 godzin temu, kubabkb napisał(a):

Panowie grzebałem trochę na niemiecki ebay i powiem Wam że sporo jest wahaczy w naprawdę dobrym stanie wizualnym( gumy w tulejach też wyglądają dobrze) . Jest sens kupować ori używkę czy lepiej nowy . Dodam że wahacze ori w dobrym stanie kosztują tyle co nówki np z Febiego.

Nie szedł bym tą drogą, chyba że kupić w dobrym stanie wsadzić tuleje lema przy okazji malując. U mnie po wymianie wszystkiego na nowe, na tyle, inny samochód, pierwsza jazda po zmianie, to było: "wtf aż tak duża zmiana", a na diagnostyce i przeglądach każdy mówił, że jest ok.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, tass napisał(a):

Dobrze widzę, śruby do geometrii na imbus? Jak komuś nie chce się kompletować czegoś lepszego to można kupić, ale myślę, że jakość średnia i da się znaleźć coś lepszego.

Nie szedł bym tą drogą, chyba że kupić w dobrym stanie wsadzić tuleje lema przy okazji malując. U mnie po wymianie wszystkiego na nowe, na tyle, inny samochód, pierwsza jazda po zmianie, to było: "wtf aż tak duża zmiana", a na diagnostyce i przeglądach każdy mówił, że jest ok.

dobra myśl Tass, tylko że jak wahacz wizualnie jest w dobrym stanie to już sporo sobie za niego liczą plus tuleje lema i na koniec wychodzi że kupując cały wahacz z TRW( który jest strasznie drogi- np ten cienki prosty kosztuje 80 euro) wychodzi ta sama cena a mniej zabawy.

Opublikowano

Melye 116 035 0001 kupowałem, jakość akceptowalna, cena rozsądna i mniej zabawy.

Btw lem i trw należą do ZF

Edytowane przez tass

Opublikowano

Nie chodzi o to że nie chce mi się kompletować czegoś lepszego , po prostu jak się na tym nie znam bezpieczniej jak dla mnie jest kupić cały komplet ale skoro ten zestaw to kaszana to go nie chce , byłbys tak uprzejmy i podaj byś numer każdego elementu żebym mógł poskładac sobie cały komplet

Opublikowano
17 minut temu, Dbaluch napisał(a):

Nie chodzi o to że nie chce mi się kompletować czegoś lepszego , po prostu jak się na tym nie znam bezpieczniej jak dla mnie jest kupić cały komplet ale skoro ten zestaw to kaszana to go nie chce , byłbys tak uprzejmy i podaj byś numer każdego elementu żebym mógł poskładac sobie cały komplet

Kilka gratów podałem już wcześniej.

Trochę z forum:

tylnetulej.jpg

Tylna oś A4 B6 1.8T quattro cz.1-1.pdf Tylna oś A4 B6 1.8T quattro cz.2.pdf Tylna oś A4 B6 1.8T quattro cz.1.pdf

Opublikowano

Wielki dzięki , na opisie jest podane że do Quatro , ja mam napęd na przód , czy w takim przypadku tuleje są takie same ?

Opublikowano

Tak, są takie same.

Opublikowano

Ok , czy dobrze zrozumiałem że całych wahaczy na tył do A4 B6 firmy Lemforder nie kupię tylko same tuleje do prasowania w wahacze ?