Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 40TFSI Biały Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jestem tu trochę na forum bo miałem wcześniej A4 B7 i B8 i nie zawodziły mnie awaryjnością,także teraz następny kupiłem A4 tylko B9 lecz już w benzynie ze względu na mniejsze roczne przebiegi itp.Mam nadzieję że i ten nie zawiedzie.

Wersja S-line,silnik mildhybrid 2.0Tfsi s-tronic,96 tyś nalotu,rocznik 2023 😉

Ostatnia wymiana oleju w skrzyni przy 60 tyś.

Oleju w silniku 90 tyś.

Także na razie z tym spokój bo rozrząd jeszcze to w przyszłości,ale wyczytałem teraz na forum że trzeba wymienić napinacz i pasek przy rozruszniku-alternatorze bo on co 90-110tyś podlega wymianie okresowej.

Jakby coś jeszcze było do serwisowania to proszę o informację.

Kilka zdjęć na szybko dziś bo auto kupione w tym tygodniu nawet jeszcz nie myte.IMG_0927.jpegIMG_0928.jpegIMG_0926.jpegIMG_0932.jpegIMG_0930.jpeg

IMG_0931.jpeg

Edytowane przez marda16

Opublikowano

Z ładnym kolorem nie było?decayed

Gratulacje i bezawaryjnej jazdy!

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Z ładnym kolorem nie było?decayed

Gratulacje i bezawaryjnej jazdy!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,myślałem że ten też ładny 🤣

Opublikowano

Też tak myślałem decayed

Opublikowano

A mi się tam biały podoba, pod warunkiem że czysty )

Opublikowano

Nie no, przecież to był żart z mojej strony, bo mam ten sam kolor gletscher weißwink

Opublikowano

Ja też mam białą brykę 😁

Opublikowano
  • Autor

Biała łatwa do utrzymania w czystości w przeciwieństwie do innych 💪

Edytowane przez marda16

Opublikowano
  • Autor

Auto kupione na kołach zimowych stąd pierwszy zakup

to letnie opony Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 245/35/19

IMG_0947.jpeg

Edytowane przez marda16

Opublikowano

Świetne opony będziesz zadowolony 👍

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, dobry1 napisał(a):

Świetne opony będziesz zadowolony 👍

Mam nadzieję bo mają dobre opinie chociaż teraz jakby trochę głośniej jak jadę.

Opublikowano

Gratuluję zakupu, oby dzielnie służyła 💪

Opublikowano

Gratki zakupu, przebieg prawie jak u Mnie bo mam 87k :) Napinacz paska wymieniłem przy 86500km tym bardziej że poprzedni właściciel jeździł wokół komina i miał start-stop włączony jak mówił. Wszystko na OEM razem z paskiem bo według Mnie wychylał się już sporo na boki chociaż pewnie to też moja "schiza" ale jak piszą że 90k to się wymienia i tyle.

Przy 100k trzeba zainteresować się pompą wody bo przy tym przebiegu potrafią już przeciekać i trzeba wymieniać - też tylko OEM. Zastanawiam się jeszcze nad odmą, nic się nie dzieje ale piszą żeby traktować tą część przy 2.0 tfsi jako eksploatacyjną i w zakresie 60-100k trzeba ją wymienić. Ogolnie jestem mega zadowolony z tego auta mimo że tylko 35TFSI ale mam wrażenie że wszystko co robiło się kiedyś przy 200k w tych autach robi się przy 100k :(

Edytowane przez kaktusr

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,ja też jestem taki że wolę wszystko zrobić przy aucie wcześniej niż później i na zimne dmuchać.

Przyszły dzisiaj filtry powietrza i kabinowy bo widziałem że od nowości nie wymieniane zasypane liściami itp.ale to chyba normalne przy takim serwisowaniu jak on miał co 30 tyś.km tylko olej i filtr silnikowy,dobrze że olej w skrzyni miał zrobiony jakimś fuksem przy 60 tyś.bo normalnie audi też tego nie zaleca🙈😩

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Skoro nie ma w aucie czerwonych świecących lampek ostrzegawczych w drzwiach to trzeba było zamówić i założyć,nawiasem mówiąc dolne białe słabiutkie 🙈🤔

IMG_1053.jpeg

IMG_1054.jpeg

IMG_1056.jpeg

IMG_1055.jpeg

Opublikowano
  • Autor

A dzisiaj doszły nakładki na pedały s-line,i przypadkiem zobaczyłem gdzie mam jeszcze bezpieczniki (ciekawe miejsce)🤔😆IMG_1057.jpegIMG_1058.jpegIMG_1059.jpegIMG_1061.jpeg

Opublikowano

Myślałem nad tym, powiedz mi czy te na pedały się nakłada na te co są czy trzeba jakoś ściągać te oryginalne ?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, kaktusr napisał(a):

Myślałem nad tym, powiedz mi czy te na pedały się nakłada na te co są czy trzeba jakoś ściągać te oryginalne ?

Ściągasz gumę z hamulca i zakładasz od dołu czyli nasuwasz a na gaz tylko zakładasz i podmieniasz podstopnicę aczkolwiek z hamulcem najwięcej gimnastyki trzeba trochę nowy olejkiem posmarować żeby wszystko na swoje miejsce wskoczyło 🤷‍♂️