Opublikowano 22 Marca22 Mar Witam,jestem tu trochę na forum bo miałem wcześniej A4 B7 i B8 i nie zawodziły mnie awaryjnością,także teraz następny kupiłem A4 tylko B9 lecz już w benzynie ze względu na mniejsze roczne przebiegi itp.Mam nadzieję że i ten nie zawiedzie.Wersja S-line,silnik mildhybrid 2.0Tfsi s-tronic,96 tyś nalotu,rocznik 2023 😉Ostatnia wymiana oleju w skrzyni przy 60 tyś.Oleju w silniku 90 tyś.Także na razie z tym spokój bo rozrząd jeszcze to w przyszłości,ale wyczytałem teraz na forum że trzeba wymienić napinacz i pasek przy rozruszniku-alternatorze bo on co 90-110tyś podlega wymianie okresowej.Jakby coś jeszcze było do serwisowania to proszę o informację.Kilka zdjęć na szybko dziś bo auto kupione w tym tygodniu nawet jeszcz nie myte. Edytowane 29 Marca29 Mar przez marda16
Opublikowano 22 Marca22 Mar Autor 29 minut temu, Muskel1 napisał(a):Z ładnym kolorem nie było?Gratulacje i bezawaryjnej jazdy!
Opublikowano 23 Marca23 Mar Nie no, przecież to był żart z mojej strony, bo mam ten sam kolor gletscher weiß
Opublikowano 23 Marca23 Mar Autor Biała łatwa do utrzymania w czystości w przeciwieństwie do innych 💪 Edytowane 23 Marca23 Mar przez marda16
Opublikowano 26 Marca26 Mar Autor Auto kupione na kołach zimowych stąd pierwszy zakupto letnie opony Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 245/35/19 Edytowane 26 Marca26 Mar przez marda16
Opublikowano 26 Marca26 Mar Autor Godzinę temu, dobry1 napisał(a):Świetne opony będziesz zadowolony 👍Mam nadzieję bo mają dobre opinie chociaż teraz jakby trochę głośniej jak jadę.
Opublikowano 26 Marca26 Mar Gratki zakupu, przebieg prawie jak u Mnie bo mam 87k :) Napinacz paska wymieniłem przy 86500km tym bardziej że poprzedni właściciel jeździł wokół komina i miał start-stop włączony jak mówił. Wszystko na OEM razem z paskiem bo według Mnie wychylał się już sporo na boki chociaż pewnie to też moja "schiza" ale jak piszą że 90k to się wymienia i tyle.Przy 100k trzeba zainteresować się pompą wody bo przy tym przebiegu potrafią już przeciekać i trzeba wymieniać - też tylko OEM. Zastanawiam się jeszcze nad odmą, nic się nie dzieje ale piszą żeby traktować tą część przy 2.0 tfsi jako eksploatacyjną i w zakresie 60-100k trzeba ją wymienić. Ogolnie jestem mega zadowolony z tego auta mimo że tylko 35TFSI ale mam wrażenie że wszystko co robiło się kiedyś przy 200k w tych autach robi się przy 100k :( Edytowane 26 Marca26 Mar przez kaktusr
Opublikowano 26 Marca26 Mar Autor Dzięki,ja też jestem taki że wolę wszystko zrobić przy aucie wcześniej niż później i na zimne dmuchać.Przyszły dzisiaj filtry powietrza i kabinowy bo widziałem że od nowości nie wymieniane zasypane liściami itp.ale to chyba normalne przy takim serwisowaniu jak on miał co 30 tyś.km tylko olej i filtr silnikowy,dobrze że olej w skrzyni miał zrobiony jakimś fuksem przy 60 tyś.bo normalnie audi też tego nie zaleca🙈😩
Opublikowano 13 Kwietnia13 Kwi Autor Skoro nie ma w aucie czerwonych świecących lampek ostrzegawczych w drzwiach to trzeba było zamówić i założyć,nawiasem mówiąc dolne białe słabiutkie 🙈🤔
Opublikowano 14 Kwietnia14 Kwi Autor A dzisiaj doszły nakładki na pedały s-line,i przypadkiem zobaczyłem gdzie mam jeszcze bezpieczniki (ciekawe miejsce)🤔😆
Opublikowano 15 Kwietnia15 Kwi Myślałem nad tym, powiedz mi czy te na pedały się nakłada na te co są czy trzeba jakoś ściągać te oryginalne ?
Opublikowano 15 Kwietnia15 Kwi Autor 1 godzinę temu, kaktusr napisał(a):Myślałem nad tym, powiedz mi czy te na pedały się nakłada na te co są czy trzeba jakoś ściągać te oryginalne ?Ściągasz gumę z hamulca i zakładasz od dołu czyli nasuwasz a na gaz tylko zakładasz i podmieniasz podstopnicę aczkolwiek z hamulcem najwięcej gimnastyki trzeba trochę nowy olejkiem posmarować żeby wszystko na swoje miejsce wskoczyło 🤷♂️
Opublikowano 1 Lipca1 Lip Autor Opatrzyły mi się te srebrne dekory bo miałem je także w B8 także dzisiaj odebrane od kuriera i w godzinkę wymienione,środek jak dla mnie na plus 👌😉