Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne poduszki silnika w Audi A4 B7 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po długiej przerwie. Panowie pomoże ktoś. Wylało mi prawą poduszke silnika. Obejrzałem i jest w niej czujnik. wszystkie znaki na niebie a nawet w ASO mówią ze tam nie ma czujnika. Pytanie do czego ten czujnik. Czy to mozliwe że w benzynie poduszki mają czujnik. Nie mam pojecia co zrobić.

Opublikowano

A4 B7 miały poduszki z czujnikiem, nie wiem w którym ASO pytałeś ale chyba im się dobrze szukać nie chciało.

Opublikowano
  • Autor

Cześć. No musiało mieć bo takie mam. Czyli potwierdza sie że ASO nie jest kumate. Może wiesz jaki numer miały te poduszki. Ewentualnie od jakiego modelu pasują. Wylało mi prawą poduche. Pytałem tez w kilku super sklepach tam tez twierdza że nie ma takich do ALT.

Opublikowano

Tam chyba idzie 8E0199382J z elektrozaworem

Opublikowano

Do ALT jak pisze @Hugo 8E0199382J - zamienia się na: 8E0199382AA - zamienia się na: 8E0199382AH - cena w ASO przed rabatami 729 zł

Opublikowano
  • Autor

Panowie dzięki z podpowiedzi. Wyszukiwałem one nie mają tych elektrozaworów. No chyba że ten zawór czujnik się da przełożyć ?. Dziś dzwoniłem do ASO w Warszawie według nich jest tam zwykła poducha. Jedyne co pozostaje to wyjąć starą i wtedy dobrać.Ale auto bedzie uziemione ☹️

Opublikowano

I tak potrzebujesz belkę do podwieszenia silnika, potem sama wymiana to godzina roboty, najwyżej sobie przećwiczysz wymianę i drugi raz będzie szybciej 😂