bogusia1987 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam mam problem z audi A4 95r 1.6 benzyna. podczas zapalania auta pokazuje mi sie kontrolka od oleju i zaczyna piszczec mimo ze olej był wymieniany. nie wiem co sie dzieje jak zgaszę auto i zapale ponownie kontrolka ponownie sie juz nie zapala i nie piszczy. a i jeszcze mam pytanie mechanik wymienił pasek rozrządu i niestety zauważyłam ze czasami przygasa niezależnie od biegu czy wina jest czujnik przebiegu paliwa czy złego ustawienia rozrządu. będę wdzęczna za szybka odpowiedz juz ewentualnie skontaktowanie sie na nr gg 9139314. z gory dzieki. [ Dodano: 08-04-2007, 13:52 ] Witam mam problem z audi A4 95r 1.6 benzyna. podczas zapalania auta pokazuje mi sie kontrolka od oleju i zaczyna piszczec mimo ze olej był wymieniany. nie wiem co sie dzieje jak zgaszę auto i zapale ponownie kontrolka ponownie sie juz nie zapala i nie piszczy.
adamq Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 KOLEŻANKO - zapraszam do NEWBIE!! Regulamin się kłania!! Co do przygasania, to złe ustawienie rozrządu może się do tego przyczynić. Co do lampki oleju, to nie zaszkodziło by mu VAGa podpiąć (VAG - urządzenie diagnostyczne), ale wydaje mi się, że czujnik nawala...
valdoo Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 witam! miałem niedawno podobny problem, czasam zapalała sie mi kontrolka oleju i piszczało w liczniku. Poziom olej ok, ciśnienie tez. Co sie okazało padal powoli czujnik od oleju. Koszt naprawy chyba cos koło 50 zł. 99% to wina czujnika od oleju, tego koło filtra oleju. sprawdz to w pierwszej kolejności. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi