Opublikowano 22 godziny temu22 godz Witam. Jestem aktualnie po regeneracji maglownicy oraz po wymianie pompy wspomagania na nową Meyle. Aktualnie na moje odczucie wspomaganie chodzi na postoju trochę za ciężko. W zbiorniczku przy uruchomionym silniku płyn nie stoi w miejscu a widać jak taki jakby wodospad. Porównywałem sytaucje z inną A4 tyle że B7 i tam takiego czegoś nie ma. Zbiorniczek do wymiany ?
Opublikowano 19 godzin temu19 godz Masz ciągle zapowietrzony układ, stąd ten wodospad. Można spróbować wyczyścić to sitko, o ile jeszcze tam jest.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz 2 godziny temu, misiek887 napisał(a):Witam. Jestem aktualnie po regeneracji maglownicy oraz po wymianie pompy wspomagania na nową Meyle. Aktualnie na moje odczucie wspomaganie chodzi na postoju trochę za ciężko. W zbiorniczku przy uruchomionym silniku płyn nie stoi w miejscu a widać jak taki jakby wodospad. Porównywałem sytaucje z inną A4 tyle że B7 i tam takiego czegoś nie ma. Zbiorniczek do wymiany ?Pewnie sitko ci wypadło z mocowania w zbiorniczku wyrównawczym.Możesz je wsadzić ponownie w miejsce.Ale nowy zbiorniczek (8E0 422 371B) z ASO to koszt 130zł. Edytowane 19 godzin temu19 godz przez P.Wiśnia
Opublikowano 19 godzin temu19 godz Jak sitko jest to można włożyć z powrotem, płacić 130 zł za to samo co się ma to trochę nadgorliwość.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz Autor Właśnie sęk w tym że nie ma bąbelków powietrza ale widać jakby coś pompowało ten płyn mocno w zbiorniczek
Opublikowano 28 minut temu28 min Autor Po regeneracji maglownicy zalany płyn febi. Wcześniej był pentosin i też było ciężk. Pompa nie wyje. Rozumiem że to jak wyglada płyn w zbiorniczku mówi o tym że wszystko jest w porządku. Przed regeneracją maglownicy było jeszcze gorzej jak chodzi o ciężkość wspomagania. Teraz jest lepiej zdecydowanie podczas jazdy. Na postoju podobnie. Dodam tylko że do tego auta założona została maglownica z delikatnie nowszej a4 b6. Moja maglownica miała czarną obudowę a ta którą kupiłem jest srebrna, i ta srebrna została zregenerowana Edytowane 12 minut temu12 min przez misiek887 Dodanie informacji