Opublikowano 23 Września23 Wrz Witam. Chce założyć do swojego audi a4 b9 2020 rok lampy matrix. Aktualnie mam Full LED.Szukam lamp o oznaczeniu 8W0941035E oraz 8W0941036E kompletnych z modułami.Podrzuci ktoś schemat podłączenia oraz jakie kodowanie muszę wykonać?Parametryzacje wgram vcp. Edytowane 24 Września24 Wrz przez mateusz16
Opublikowano 25 Września25 Wrz Autor Lampy zamontowane ale mam problem z podłączeniem wiązki z vag-instal. Dali instrukcje ale nie rozumiem kroku 2 oraz 3. Jest napisane że mam wypiąć pin 64 oraz 65 w kostce B czyli ta środkowa w BCM1 ale nie wiem jak liczyć te piny? Może ktoś zerknąć?Mam 63 z kablem później puste bez cyfry, następnie kabel czarno niebieski bez cyfry i pin 65 czarno niebieski. To 64 jest puste po 63 czy 64 to kabel czarno niebieski bez cyfry?W kostce C ta sama sytuacja. Edytowane 25 Września25 Wrz przez mateusz16
Opublikowano 25 Września25 Wrz Autor Już zauważyłem że po 63 jest puste z wybrzuszeniem od góry czyli tego nie liczę bo nie da się tam włożyć pinu.
Opublikowano Sobota o 22:522 dn I jak postępy retrofitu Full Led -> Matrix?Wycinają już wiązkę światła?
Opublikowano 20 godzin temu20 godz Szacun za odwagę w podejściu do tematu ;)Też się przymierzam do takiego retrofitu i na razie wiem tyle, że muszę znaleźć lampy z końcówką E, dać po jednym kabelku do każdej lampy z BCM1 (09), połączyć kamerkę A5 dwoma przewodami z BCM1 i zrobić parametryzację A5 oraz zmienić kodowania w 09, a potem wykonać kalibrację.A powiedz czy montowałeś czujnik przedniego lewego zawieszenia -> BCM2 46?Ponoć nie ma takiej potrzeby. Edytowane 20 godzin temu20 godz przez OlekS
Opublikowano 20 godzin temu20 godz Autor Po zamontowaniu czujnika dowiedziałem się że nie ma takiej potrzeby. Ale skoro już założyłem to zrobiłem kodowanie i go włączyłem.Potrzebne lampy z końcówką E oraz moduły w lampach te same.Kupowałem lampy osobno więc trzeba zwracać na to uwagę. Dużo jest handlarzy którzy kupują tanio pojedynczo lampy i sprzedają jako zestaw a w lampach siedzą moduły o innych numerach więc trzeba uważać.Jeśli masz aktualnie Full LED to trzeba jeszcze przerobić zasilanie lamp w bcm1.Jeśli chodzi o zrobienie kalibracji odisem to najlepiej zrobić to na stacji diagnostycznej bo trzeba od razu ustawić lampy podczas procedury. Jeśli najpierw zrobisz kalibrację żeby tylko przeklinać do końca i później jechać na stację to nic z tego bo na stacji ustawi a jak zgasisz auto i od nowa odpalisz to lampy wrócą do ustawień tych po kalibracji. Chyba tyle z takich smaczków.