Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Silnik nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

mój kolega zakupił sobie A4 2,5 v6 z 2001 roku i ma taki problem,pojechał rano do pracy zgasił silnik i po pracy nie mógł odpalić silniczek kręcił a nie odpalał,ale po kilku próbach załapał,na drugi dzień rano już nie odpalił zadzwonił po mechanika odpowietrzyli układ paliwowy i po paru próbach odpaliła i jak zgasił już nie zapalił,mechanior stwierdził że to pompka w zbiorniku nie podaje paliwa więc ją wymienili i przy okazji przewód paliwowy bo był uszkodzony,ale po wymianie i odpowietrzeniu jest to samo pompka niby pompuje paliwo a auto nie może odpalić :wallbash:

szukałem w wyszukiwarce ale nic ciekawego nie znalazłem może wy mi coś doradzicie

dzięki i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

trzeba sprawdzić czy przekaźnik podający zasilanie na sterownik silnika jest sprawny - jego brak przewodzenia prądu można łatwo rozpoznać - podczas przekręcenia kluczyka w pozycję zapłon nie zapali się (wraz z pozostałymi) kontrolka świec żarowych - wtedy silnika nie uruchomimy bo sterownik silnika nie będzie zasilał elektrozaworów pompowtryskiwaczy - w tym przypadku Vag nie ujawni żadnego błędu bo sterownik bez zasilania nie jest go w stanie zapisać.

Opublikowano

ale kolega ma problem w V6 a tam chyba nie ma PD

powiem szczerze, że też słyszałem o takim przypadku bo znajomy też tak miał ale jemu tak się stało jak zgasił na CPNie, zatankował do FULLa i chciał odpalić - recepta nie najlepsza ale zapalił przy pomocy drugiego auta bo kręcił tyle aż potrzebował drugiego aku

Opublikowano

Sprawdz zaworek na filtrze paliwa-częsta usterka

Opublikowano

ale kolega ma problem w V6 a tam chyba nie ma PD

faktycznie :decayed: a ja zasugerowałem się oznaczeniem silnika w prefixie tematu.

Opublikowano

Chyba będzie to dotyczyło problemów w VP44 możliwe że elektrozawór nastawnika dawki chyba że poszło coś w sterowniku.

Opublikowano
  • Autor

dzięki wszystkim za pomoc usterka została osunięta sterownik był uszkodzony,teraz wszystko gra i fura lata jak wściekła jeszcze raz dzięki :hi:

Opublikowano

witam a gdzie ten sterownik sie znajduje bo mam ten sam problem z rana auto sie wkreca jezdi ok ale ciezko pali mam ten sam motor 2,5 v6 z gory dzieki

[br]Dopisany: 21 Maj 2009, 17:38_________________________________________________a i jeszcze jedno prosze o pomoc a mianowicie strasznie mi skrzypi z przodu ze jezdzic nie idze amortyzatory i komplet zawieszenia byly wymieniane rok temu w niemczech auta nie zciaga nie puka nie stuka tylko skrzypi bylem u mechanika ale on stwierdzil ze do wymiany amortyzator na sluch bral jestem obecnie w niemczech a tu wjazd na kanal to kupa forsy moze ktos mial ten sam problem prosze o pomoc i z gory dzieki

Opublikowano

Jeśli skrzypi, to na pewno jakaś guma na wahaczu. może nie mieć luzu,a i tak bedzie skrzypieć. było troche na ten temat, poczytaj na forum.