skbart Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Witam Wszsytkich, Ponieważ skoda kolegi (silnik 1,2 benzyna 3 cylindrowy) czasami ma problemy z odpalaniem postanowiliśmy sprawdzić czy pojawiają się jakieś błędy. No i oczywiście pojawiły się trzy, co do pierwszego to nie mam wątpliwości (czujnik temperatury cieczy) Ale może ktoś by mógł mi napisać co tak naprawdę szwankuje w przypadku drugiego i trzeciego błędu? Sam opis błędu nie dużo mi mówi, strasznie to zawiłe. Poniżej wklejam cały wydruk z VAGA + to co znalazłem w necie a dokładnie na tym forum. ------------------------------------------------------------------------------------- VAG-COM Version: Release 409.1-US Control Module Part Number: 03D 906 032 F Component and/or Version: 1,2l/2V SIMOS3 00HS1403 3 Faults Found: 16500 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Implausible Signal P0116 - 35-10 - - - Intermittent P0116 Engine Coolant Temperature Circuit Range/Performance Problem Obwód temperatury chłodziwa silnika - problem zakresu / działania G62 - czujnik temperatury cieczy chłodzącej 16705 - Shareware Version. To Decode all DTCs P0321 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent P0321 Ignition/Distributor Engine Speed Input Circuit Range/Performance P0321 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji problem zakresu / działania 17796 - Shareware Version. To Decode all DTCs P1388 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent P1388 Internal Contr. Module drive by wire error --------------------------------------------------------------------------- Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Bartek
cobradd Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 16705 - błąd czujnika prędkości obrotowej silnika G28 - to chyba czujnik halla lub jeden z nich i prawdopodobnie on będzie winny klopotom z odpalaniem 17796 - jakiś błąd czujnika położenia przepustnicy,tez może utrudniać odpalanie, jak po skasowaniu nie wróci to olać a jak wróci no to trzeba się temu przyglądnąć
Rekomendowane odpowiedzi