pooma Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Kolega nie dostał do swojej A4-ki kompletu kluczyków (jeden dostał) i myśli nad wymianą zamków. W ASO wołają 1500 zł (sic!) a wg mnie to kwestia wymiany wkładów w zamkach (zapadek czy czegoś tam, tak przynajmniej było w starej 80-tce do której 3 razy mi się dobierali i się nie dobrali ). Czy mógłby ktoś powiedzieć jak to jest w A4 ('98) i jak się miałaby taka wymiana do immobilizera?
dziku Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 A w czym problem? Kolega boi się, że ktoś ma te 2 pozostałe kluczyli i otworzy mu samochód czy po prostu chce mieć zapasowy kluczyk? 1 ) trzeba wymienic wszystkie zamki tj. 2 szt przód , 1szt bagażnik, 2 szt. tylnia kanapa, 1 szt.schowek, 1szt. stacyjka + programowanie immobilisera na nowe klucze. Noi roboty bardzo duzo, wiec to bez sensu. Stąd te 1500zł w ASO. LUB 2) dorobienie 1 kluczyka w Castoranie to 120 zł i od razu działa bez żadnego kombinowania.
misialak99 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Opublikowano 20 Czerwca 2011 moje zamki kompletnie sie nie ruszaja a kluczyk sie nie przekręca. czy da to jakos rade ruszyć bądz dorobić same zamki do kluczyka??
Rekomendowane odpowiedzi