qrak1 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, Niedawno zakupiłem Audi A4 1.8 z 99r z automatyczna skrzynią biegów. Autko ma przejechane 180 tyś km, przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni. Przewertowałem książkę serwisową ale niestety nie ma w niej śladu o tym że poprzedni właściciel wymieniał olej. Jedyne informacje które znalazłem to ozn. Getriebe " D3 " i Getriebekb. " DMU ". Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaki olej powinienem zakupić do tej skrzyni ?? pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 moze to pomoze http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6878 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6929
qrak1 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Niestety nie chodzi mi sprawdzenie stanu olej, a gdybym miał możliwość sprawdzenia jaki to olej w ASO to nie pytałbym na forum pozdrawiam
stanlej Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaki olej powinienem zakupić do tej skrzyni ?? a co serwis nie posiada oleju? u nas wymienili jeszcze filtr i uszczelke:) wiec serwis powinien posiadac olej powiem ci ze nie znam nazwy ale kolor mamy zołty:) czy jakis taki jasny:)
qrak1 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Niestety obecnie nie mam możliwości wymiany oleju w serwisie, będę wymieniał u znajomego, który ma warsztat.Filtr i uszczelki kupię w sklepie chciałem się tylko dowiedzieć jaki olej kupić. pozdrawiam
stanlej Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 to wez telefon i dzwon dam ci numerek do serwisu gdzie robia skrzynki automatyczne i ci powiedza:) --(012) 425-95-00 powiedza ci co i jak:)
Gość spedyt Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Pszukaj takiego: Płyn do wspomagania FEBI M6162 w kolorze zielonym Osobiście nie spotkałem się z nim Można też zalać Elfmatic taki czerwony
stanlej Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Osobiście nie spotkałem się z nim bez problemu do kupienia:) ten febi m6162:) i nie drogi:) a co do skrzyni to najlepiej zapytac mechanika:)
Gość spedyt Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 stanlej, wiem że bez problemu, tylko go nie stswałem jeszcze
qrak1 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dzwoniłem do serwisu i byłem w sklepie motoryzacyjnym. W starszych autkach był zalewany czerwony mineralny typu dexrol k 20-30 zł/L , natomiast w troszkę nowszych koloru żółtego ten kosztuje w granicach 45zł/L. Przed wymianą będę musiał udać się do warsztatu i sprawdzić jaki mam zalany. Natomiast wynikł kolejny problem, mianowicie chodzi o filtr, wg katalogu mogą być 2 rodzaje. Pierwszy to koszt ok 40-50zł a drugi 150zł !!!!!! W obydwa niestety nie posiadają w zestawie uszczelek. Czy wymieniał już ktoś olej w takiej audi jak moja i ile płaciliście za filtr?? pozdro
Dawid Solution Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 4 biegowy automat? Olej Dextron III lub Dextron II (minerał), nie wiesz co masz w skrzyni Filtr najlepiej orginalny
Rekomendowane odpowiedzi