Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamiana przednigo spoilera z A4(B6) na S4(B6)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mobile zwracam sie do Was sprosba moze ktos wie czy mozliwa jest zamiana samego spoilera w audi a4 b6 na spoiler z audi s4 b6, chodzi mi tylko o to by wymienic grille wiem ze ten w masce da rade ale ten w zderzaku wymaga wymainy na spoiler s6 czy to prawda? i czy spoiler taki bedzie pasował(mocowania klipy) pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: Szewczenko7: 11-04-2007, 22:02 ]

Kolego na poczatku sie zapoznaj z regulaminem i odwiedz dzial Newbie dopiero potem zabierz sie za pisanie postow

Opublikowano

i jak już się przedstawisz to daj znać to napisze Ci co i jak :wink:

Opublikowano

Mi sie wydaje ze w S4 to jest całość a nie dokładka, i chyba nie obedzie się bez zmiany zderzaka, bo ta atrapa dolna od S4 jest duzo wieksza.Ale nie takie problemy pokonują niektorzy domowi tunerzy :lol:

Aha i jeszcze jedno w S4 są otwory na spryski do zenków, wiec jak nie masz to klejenie cie czeka.

Opublikowano

wlasnie na niemieckiem forum pisali ze wystarczy tylko zmienic spoiler ze bedzie pasował do góry...i badz tu mądry :audi::audi::audi:

Opublikowano

już tłumacze :wink: zderzak przedni od S4 jest jednoczęściowy - nie ma żadnych dokładek dolnych itp. Występuje zawsze z klapkami na spryskiwacze.

Dokładki dolne sa tylko w zywkłym zderzaku i wszelkich wersjach S-line

Pytanie czy S4 będzie pasował do zykłego B6 - TAK bez żadnych problemów

Opublikowano

wielkie dzieki a masz moze jakies linki ze zdjeciami zderzaka przedniego i grilla s4 i s-line i czym one sie tak właściwie od siebie różnią?? :audi:

Opublikowano

to jest Sline

pozieksline.jpg

to jest S4

pozieks4.jpg

Opublikowano

problemy sie pojawia. s4 ma inna belke zderzaka. trzeba ja troche "porzezbic". Na tym niemiecki forum moze pisali o dokladkach tuningowych wowczas kratka od s4 bedzie pasowala. musisz sie zatanowic czy chcesz go zrobic na s4 czy na s line. s-line ma taka sama atrapke jak zwykla, a s4 calkiem inna. jakbyc co to pisz bo przerabialem temat. :quattro:

[ Dodano: 12-04-2007, 22:33 ]

podjedz w niedziele na spot pod Leszka to pogadamy co i jak :)))

Opublikowano
wielkie dzieki a masz moze jakies linki ze zdjeciami zderzaka przedniego i grilla s4 i s-line i czym one sie tak właściwie od siebie różnią??

kolego w Faq jest zrobiony temat o zdjęciach kolejnych modeli i wersji.. tam też jest zdjęcie S4 więc mo.żesz zobaczyć jak wygląda b6 i B6 S4 !

Opublikowano
problemy sie pojawia. s4 ma inna belke zderzaka. trzeba ja troche "porzezbic". Na tym niemiecki forum moze pisali o dokladkach tuningowych wowczas kratka od s4 bedzie pasowala. musisz sie zatanowic czy chcesz go zrobic na s4 czy na s line. s-line ma taka sama atrapke jak zwykla, a s4 calkiem inna. jakbyc co to pisz bo przerabialem temat. :quattro:

Nieprawda w s-line jest duzo wieksza kratka :cool:

Opublikowano
problemy sie pojawia. s4 ma inna belke zderzaka

nie prawda ja mam założony zderzak S4 na belkę od mojego ori zderzaka i nie było żadnego rzeźbienia...

Opublikowano

Panowie wielkie dzieki

[ Dodano: 13-04-2007, 22:39 ]

powiedzcie mi jeszcze czy lepiej zwykłą a4 przerobic na s4 czy s line chodzi i oczywiscie tylko o stylizację zewnętrzną i z czym bedzie mniej problemów :audi::audi::audi:

Opublikowano
Panowie wielkie dzieki

[ Dodano: 13-04-2007, 22:39 ]

powiedzcie mi jeszcze czy lepiej zwykłą a4 przerobic na s4 czy s line chodzi i oczywiscie tylko o stylizację zewnętrzną i z czym bedzie mniej problemów :audi::audi::audi:

u mnie podstawowym problemem było brak xenonów a tym samym spryskiwaczy, dla tego zderzak od S4 odpadł i kupiłem dokładkę od s-line.

Opublikowano

Nieprawda w s-line jest duzo wieksza kratka

Ale wielkość atrapy jest taka sama, więc nie ma problemu z założeniem.

Opublikowano

wlasnie nie wiem czy nie bedzie zalatywalo wioska jak tylko zamienie przod pozostaje jeszcze tyl, a tak pozatym to wersji s-line terz jest kilka rodzaji inne są :audi::audi: 3.0 quattro i inne 1.9TDI

Opublikowano
wlasnie nie wiem czy nie bedzie zalatywalo wioska jak tylko zamienie przod pozostaje jeszcze tyl, a tak pozatym to wersji s-line terz jest kilka rodzaji inne są :audi::audi: 3.0 quattro i inne 1.9TDI

Tzn chodzi ci o tylna dokładke( z wycieciami, bez wyciec na koncowke tlumika) , bo przednia jest tylko jedna :rotfl:

Ps a co za problem i z tylu zmienic :question:

Opublikowano

Na Twoim miejscu bym zobaczył jak się komponuje zderzak z resztą samochodu (chodzi głównie o to czy nie jest dużo niżej niż reszta samochodu). Ja w tym tygodniu u siebie tylko że w B5 robie podobnie. Wywalam tylną dokładkę Riegera (własnie z otworami na wydech) i zakładam ori. A co do przodu to tam zostaje "dumnie poszerzający autko" zderzaczek Riegera (wyglad ala zderzak RS4). I taka kombinacja bardzo mi się podoba. Zresztą zagadaj do Kunia bodajże on ma w swojej B5 tak zrobione jak Ty chcesz - sam zderzaczek od Ski. Myślę że w B6 efekt będzie podobny :biggrin: Ufff ale się rozpisalem :wink:

Opublikowano

ok wielkie dzieki cos z tym fantem zrobie tylko ostroznie zeby nie przesadzic bo będą gadać "wieś tunnig power osiek" osiek to taka wiocha zabita dechami gdzie maja same stuningowane kadetty:)

[ Dodano: 16-04-2007, 19:10 ]

własnie siedzac na niemieckich forach zauważyłem że jest tych modeli lini s tyle że szok zależy od silników , napędów i wersji... aż głowa boli.......dla zainteresowanych proszę pisać mam fotki

Opublikowano
.dla zainteresowanych proszę pisać mam fotki

zdjęcia WSZYSTKICH modeli są w odpowiednim temacie w FAQ tego działu