Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[ALL B5] Czy można przełożyć intalacje alarmową ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!! mam małe pytanie czy mozna samemu przełozyc instalacje alarmową z jednego samochodu do drugiego??? czy ktos juz to robiłi i czy duzo przy tym roboty???

Opublikowano

Oczywiście że można, tylko pytanie czy dasz radę. Bez znajomości podstaw elektroniki będzie ciężko. Wątpię żeby ktoś był w stanie pomóc bez schematów.

Jak już znajdziesz centralkę to nie zapomnij sobie oznaczyć kable, bo później nie dojdziesz.

Zależy czy kable są od centralki wszystkie czarne czy nie.

Opublikowano

Jak już znajdziesz centralkę to nie zapomnij sobie oznaczyć kable, bo później nie dojdziesz.

Zależy czy kable są od centralki wszystkie czarne czy nie.

Oczywiscie pisze o orginalnym alarmie który był zamontowany fabrycznie a jezeli chodzi o centralke systemu alarmowego to juz dawno ją znalazłem i odchodza od niej kabelki kazdy innego koloru. Czy zeby załozyc taki system to trzeba rozkrecac wszystkie plastiki itp.

Opublikowano

nie polecam , za duzo roboty

Opublikowano

Jak to ori?? Nie przerzucisz alarmu ori (znaczy chodzi mi o scyzoryk). Jak masz scyzoryk to jak będziesz włączał i wyłączał alarm?? Nie wiem co tam masz, w sensie co dokładnie chcesz przełożyć.

Opublikowano

Czy zeby załozyc taki system to trzeba rozkrecac wszystkie plastiki itp.

jesli chcesz,zeby bylo tak samo,to tak

-jesli B5,to sensory masz na slupkach,wiec te plastiki trzeba zdjac,drzwi rozebrac,slupek od kierowcy strony,bo na dole jest przycisk dezaktywacji czujnikow ruchu

-jesli B6 to podsufitka,bo kabel od czujnika biegnie do swiatla w podsufitce,drzwi kierowcy-dezaktywacja sensorow sa na drzwiach,kolo kieszeni-to chyba najgorsze elementy...jak nie robiles tego nigdy-moze byc ciezko...