akholq Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam wszystkich . Podczas tankowania mojego samochodu po włożeniu pistoletu i zwolnieniu dźwigni olej napędowy zamiast wędrować do zbiornika wraca i wylewa się spowrotem . Wiecie jaka może być tego przyczyna ? Dodam że w baku aktualnie jest mało paliwa i pali się kontrolka dystrybutora . Jest to silnik 1.9 TDI 110 KM . Z góry dzięki . uzupełnij profil
WiesiekM Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Którędyś powietrze ze zbiornika musi wylecieć, żeby paliwko mogło wlecieć. Pewnie rura odpowietrzająca jest niedrożna.
akholq Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Oki , ale teraz pytanie gdzie znajdę tą rurę i czy mogę odpowietrzyć ją sam ? Jak to zrobić ? Sorki za takie pytania ale mam to auto dopiero kilka dni .
Voucher Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Oki , ale teraz pytanie gdzie znajdę tą rurę i czy mogę odpowietrzyć ją sam ? Jak to zrobić ? Sorki za takie pytania ale mam to auto dopiero kilka dni . Z tego co mi sie wydaje w okolicach tylnego zderzaka, z prawej strony pod spodem auta.
akholq Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ok , dzięki za odpowiedzi . Jutro spróbuje coś z tym pomajstrować . Jeśli ktoś ma coś do dodania w tym temacie to bardzo proszę :> . Pozdro
akholq Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Tak , przed sekundą wróciłem ze stacji bezynowej . Wlałem troszkę paliwa i mi się przelało . No to użyłem tego odpowietrznika , ładnie zassało ropke . No i znów to samo , zrobiłem tak kilka razy i tu zonk . Paliwo stoi w rurze wlewu , tak że je widzę :confused4: Według wskazań dystrybutora wlałem mniej niż trzy litry :< .
antonio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 może ktoś kiedyś coś cudował z wlewem np. żeby służba celna nie zassała Red Bulla z baku
antonio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 a dłubałeś jakims drutem we wlewie?? sprawdzałeś czy tam nic nie ma??
akholq Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Nie , nic nie dłubałem . Ale raczej gdyby coś było to by nie zassało za pierwszym razem
antonio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 a może masz cały czas FULL a pokazuje rezerwę bo czujnik padł
akholq Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2009 To też chyba odpada bo typek od którego kupowałem auto tankował je jak jechaliśmy na stacje diagnostyczną . Mówił że mało paliwa w baku jest :/ . Sam już nie wiem . Pozatym na komputerze świeci się rezerwa (dystrybutor) i na wskaźniku poziomu paliwa strzałka też pokazuje małą ilość ropy . [br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 23:14_________________________________________________Problem z głowy . Uszkodzony był czujnik odpowiadający za pokazywanie ilości paliwa w baku . Wychodzi że kupiłem auto zalane do fulla , a sprzedawca nawet tego nie wiedział . Hehe Dzieki wszystkim za odpowiedzi . Temat do zamknięcia .
Rekomendowane odpowiedzi