Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Kłopoty z tankowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

Podczas tankowania mojego samochodu po włożeniu pistoletu i zwolnieniu dźwigni olej napędowy zamiast wędrować do zbiornika wraca i wylewa się spowrotem :confused4:. Wiecie jaka może być tego przyczyna ? Dodam że w baku aktualnie jest mało paliwa i pali się kontrolka dystrybutora .

Jest to silnik 1.9 TDI 110 KM .

Z góry dzięki . :tongue4:

uzupełnij profil

Opublikowano

Którędyś powietrze ze zbiornika musi wylecieć, żeby paliwko mogło wlecieć. Pewnie rura odpowietrzająca jest niedrożna.

Opublikowano

Oki , ale teraz pytanie gdzie znajdę tą rurę i czy mogę odpowietrzyć ją sam ? Jak to zrobić ?

:rolleyes:

Sorki za takie pytania ale mam to auto dopiero kilka dni :) .

Opublikowano

Oki , ale teraz pytanie gdzie znajdę tą rurę i czy mogę odpowietrzyć ją sam ? Jak to zrobić ?

:rolleyes:

Sorki za takie pytania ale mam to auto dopiero kilka dni :) .

Z tego co mi sie wydaje w okolicach tylnego zderzaka, z prawej strony pod spodem auta.

Opublikowano

Ok , dzięki za odpowiedzi . Jutro spróbuje coś z tym pomajstrować .

Jeśli ktoś ma coś do dodania w tym temacie to bardzo proszę :> .

Pozdro :)

Opublikowano

we wlewie też jest odpowietrznik

Opublikowano

Tak , przed sekundą wróciłem ze stacji bezynowej .

Wlałem troszkę paliwa i mi się przelało . No to użyłem tego odpowietrznika , ładnie zassało ropke .

No i znów to samo , zrobiłem tak kilka razy i tu zonk . Paliwo stoi w rurze wlewu , tak że je widzę :confused4: :confused4: :confused4:

Według wskazań dystrybutora wlałem mniej niż trzy litry :< .

Opublikowano

może ktoś kiedyś coś cudował z wlewem np. żeby służba celna nie zassała Red Bulla z baku :kox:

Opublikowano

a dłubałeś jakims drutem we wlewie??

sprawdzałeś czy tam nic nie ma??

Opublikowano

a może masz cały czas FULL a pokazuje rezerwę bo czujnik padł

Opublikowano

To też chyba odpada bo typek od którego kupowałem auto tankował je jak jechaliśmy na stacje diagnostyczną . Mówił że mało paliwa w baku jest :/ . Sam już nie wiem . Pozatym na komputerze świeci się rezerwa (dystrybutor) i na wskaźniku poziomu paliwa strzałka też pokazuje małą ilość ropy . :)[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 23:14_________________________________________________Problem z głowy .

Uszkodzony był czujnik odpowiadający za pokazywanie ilości paliwa w baku .

Wychodzi że kupiłem auto zalane do fulla , a sprzedawca nawet tego nie wiedział . Hehe

Dzieki wszystkim za odpowiedzi . Temat do zamknięcia .

:hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...