Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Zerwany pasek od klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopaki. Jechałem dziś sobie spokojnie moim AUDIkiem A4 2.5tdi V6... miałem lekko uchyloną szybę, nagle poczułem zapach palonej gumy :mysli: pomyślałem sobie że się zatrzymam i sprawdzę czy to u mnie... jak tylko zwolniłem zapaliła mi się kontrolka od akumulatora i przestało działać wspomaganie. Zdjąłem pokrywę silnika i pasków... moim oczom ukazał się przecudny widok... PASEK OD KLIMY WKRĘCIŁ SIĘ W PASEK KLINOWY :shocked:

Czym mogło to być spowodowane i czy możliwe że będzie trzeba wymienić coś więcej nią paski???

Opublikowano

Pewnie zatarł się kompresor od klimy :mysli:

Opublikowano

i pasek tarł aż się przetarł (zapach) a później się wkręcił...

Opublikowano
  • Autor

jestem zielony :(

co to takiego?[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 22:00_________________________________________________ok już znalazłem... ale cena nowego nie jest pocieszająca 1500-2000zł :slina:[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 22:04_________________________________________________tak na marginesie nie wiecie może gdzie w okolicach Łomży można wymienić olej w skrzyni (automat) i ile to kosztuje?[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 22:07_________________________________________________Hej. U mechanika po rozebraniu przodu okazało sie że powodem pęknięcia paska była zatarta rolka napinacza paska od kilmy :> czyli pikuś

Opublikowano

rolki i napinacze paskow wieloklinowych wymienia sie razem z paskiem rozrzadu...

Opublikowano

Olej + filtr w automacie to 600-700zl. Olej ten jest drogi kolego i troche go tam wchodzi. Poza tym sa dwa sposoby dolewania tego oleju, gdzies czytalem ale musisz poszukac.

Opublikowano
  • Autor

dolewania??? nie wynienia się go całkowicie? czy jest jakiś filtr oleju w skrzyni?

Opublikowano

Tak jeden sposob to dolewanie, czyli spuszczenie chyba 70% i dolanie 70% nowego. Jest filtr oleju tak sie sklada ze mam jeden na zbyciu i moglbym odstapic po nizszej cenie. Te dwa sposoby zmiany oleju sa gdzies opisane ale nie pamietam juz gdzie, zalezalo to od przebiegu i czy juz wczesniej byl zmieniany ten olej.

Opublikowano

Jeśli nie wiesz jak auto było serwisowane, nie ma wiarygodnej książki itp to znak że trzeba wymienić wszytkie paski, rolki i inne elementy wchodzące w skład napędu i obsługi pasków w Twoim aucie!

Koszty naprawy "strzelonego" rozrządu będą bardzo bardzo duże..... :strzal: