andziul Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 W mojej Audi A4 B5 z 1995 (sprowadzona z Niemiec) roku jest licznik z FISem. Kiedyś odkryłem, że ma funkcję wyświetlania informacji z firmowego radia Audi Gamma na górze FISa. Po podłączeniu kostki do radia FIS wyświetlał info. Problem jest w tym, że jak dłużej pojeździłem po mieście to licznik się dosłownie nagrzał a podświetlenie dolnej części FISa przygasało jedynie informacje z radia były bardzo jasne . Jak ostygł trochę to podświetlenie wróciło do normy. Może ktoś się już z czymś takim spotkał?
leoncjo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jak się za mocno grzeje, a z poczatku działa normalnie to musisz znależć co rozpala Twój licznik do czerwonosci . Może ktos powkładał za duże mocowo żarówki ?? Z tego co się orientuje wyświetlacz FIS-a ma połaczenie z płytką za pomocą takiej przewodzącej gumeczki... jak ona się rozgrzeje może trscić właściwości przewodzące i stąd takei rzeczy..... może na początek wyczyszczenie i dociśnięcie.
Rekomendowane odpowiedzi