Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Płyny do wspomagania G002 000 i G004 000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , może się komuś przyda .

Płyn do wspomagania G 002 000 jest płynem mineralnym ( obecnie już nie produkowanym ) ale jeszcze często występującym w naszych autkach.

Płyn G 004 000 ( następca G 002 000) jest płynem syntetycznym i NIE NALEŻY TYCH PŁYNÓW MIESZAĆ ZE SOBĄ.

Jedyną opcją jest wymiana płynu w całym układzie na G 004 000 . :hi:

Opublikowano

Płyn do wspomagania G 002 000 jest płynem mineralnym ( obecnie już nie produkowanym ) ale jeszcze często występującym w naszych autkach.

Płyn G 004 000 ( następca G 002 000) jest płynem syntetycznym i NIE NALEŻY TYCH PŁYNÓW MIESZAĆ ZE SOBĄ.

hmmmm.... ja ostatnio kupiłem G 002 000 :decayed:FEBI

Opublikowano

własnie polecany na forum Febi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi oczywiście o oryginały z ASO Audi a nie zamienniki np. FEBI

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: A ile kolego zapłaciłeś za płyn w ASO?60 pln za litr?FEBI produkuje płyny dla Audi!Tak samo jak Sachs sprzęgła tylko w ASO są innaczej opakowane(w karton lub butelkę z logo 0000).No i oczywiście cena jest też odpowiednio wyższa.

Opublikowano

mylisz sie kolego darkopolo ten z aso jest syntetykiem , febi jest mineralnym , ten z aso ma bardziej zielona barwę i jest gęściejszy, choć ja sobie zmieniłem na febi mineralny i tez śmiga bez żadnego problemu

Opublikowano
FEBI produkuje płyny dla Audi

To widocznie dla ASO robi lepsze bo Febi jest rzadki jak ...... i często po zalaniu nim układu pompa wyła niemożliwie a po zmianie za ori płyn zapadała cisza.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja wczoraj (17-05-2011) szukałem właśnie płynu do wspomagania...wyszlo na to ze u mnie w miescie NIE MAJĄ takiego płynu :/ POjechałem więc do ASO Audi Goerlitz (niemcy-5km :) ) uprzejmy pan w serwisie oznajmił ze G002000 juz nie ma i trzeba zalewac G004000 - koszt za litr 13E....aleeee zeby wymienic 002 na 004 trzeba 4-5L płynu zeby dobrze przeplukac uklad :) dodatkowo koszt wymiany w DE - 250 E :/ :/ QWA ską oni ceny biorą ???

Skonczylo sie na tym ze do calej operacji potrzeba mi bedzie jedynie 4L płynu.... DZIS dzialam...

Opublikowano

Ja zanim wypłukałem uklad mieszałem ze sobą te płyny i nic się nie stało.wszystko działało prawidłowo.Te płyny gęstość mają bardzo podobną w przeciwieństwie do Febi który jest dużo żadszy.

Gdańsk99 skąd masz te informację że absolutnie tych płynów nie można mieszać.

Opublikowano

Ja wczoraj (17-05-2011) szukałem właśnie płynu do wspomagania...wyszlo na to ze u mnie w miescie NIE MAJĄ takiego płynu :/ POjechałem więc do ASO Audi Goerlitz (niemcy-5km :) ) uprzejmy pan w serwisie oznajmił ze G002000 juz nie ma i trzeba zalewac G004000 - koszt za litr 13E....aleeee zeby wymienic 002 na 004 trzeba 4-5L płynu zeby dobrze przeplukac uklad :) dodatkowo koszt wymiany w DE - 250 E :/ :/ QWA ską oni ceny biorą ???

Skonczylo sie na tym ze do calej operacji potrzeba mi bedzie jedynie 4L płynu.... DZIS dzialam...

Jestem po wymianie...iiiiii....

Sytuacja wygladala tak:

Spuscili stary plyn...

Przeplukali nowym (2 razy) podczas czego zrobila sie jakas dziwna piana :/

Odpowietrzyli...

Zalali do maxa i tyle...

Na konies mechanik stwierdzi ze jeszcze przemyja to miejsce gdzie robili bo wszystko jest uwalone w plynie...

Po tej operacji w okolicy pompy cos jakby syczy (tak jakby pompa pompowala a jednak powietrze gdzies uciekalo..) :/

Gosc mowil ze to paski mokre i woda i wogole...Nie wiem czy puki co mam sie czym przejmowac zwlaszcze ze po wymianie zrobilm jakies 5km i jak gasilem silnik w garzau to mi jeszcze plynem przez otwor w nakretce zbiorniczka rzucil... no

Zobacze jutro co i jak z pompą...

A tak nawiasem - Jak objawia sie uszkodzenie pompy ????? Nie powinno przypadkiem ciezko chodzic , ewentualnie szarpac kierownica ??

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: A ile kolego zapłaciłeś za płyn w ASO?60 pln za litr?FEBI produkuje płyny dla Audi!Tak samo jak Sachs sprzęgła tylko w ASO są innaczej opakowane(w karton lub butelkę z logo 0000).No i oczywiście cena jest też odpowiednio wyższa.

i dla kogo jeszcze to Twoje FEBI produkuje płyny??? może dla Lockheed Martin i F-16??? przestań pisać bzdury i zajmuj się czymś pożytecznym a ten zamiennik wlej sobie do głowy.

W ASO ori zielony (jest tylko jeden G 004 000) kosztuje 41zł brutto. Do przepłukania całego układu wystarczy 1l... należy kupić dwa litry (pierwszym przepłukujemy układ a drugim zalewamy).

[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 22:38_________________________________________________simon__75 jak jest pompa na wykończeniu to przeważnie ją słychać - "wyje" szczególnie przy skręconych kołach na maxa i dodawaniu gazu.

Opublikowano

simon__75[/b] jak jest pompa na wykończeniu to przeważnie ją słychać - "wyje" szczególnie przy skręconych kołach na maxa i dodawaniu gazu.

to u mnie jeszcze nic nie wyje... tylko syczy... jutro wd40 biore i w rolki psikne...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a tak btw. co ile sie powinno wymieniac plyn od wspomagania ?

Opublikowano

Jedni mówią ze wcale sie go nie wymienia...iniize co 2 lata.... głosy sa podzielone...jak zawsze

Opublikowano

Jedni mówią ze wcale sie go nie wymienia...iniize co 2 lata.... głosy sa podzielone...jak zawsze

2lata lub 60kkm

Opublikowano

Skoro ten febi jest taki rzadki i pompa po nim wyje to czemu wszyscy na tym forum go polecają? czy to ktoś puścił taka plotkę że to dobre i wszyscy powtarzają czy komuś febi płaci za reklamę ??

Opublikowano

Skoro ten febi jest taki rzadki i pompa po nim wyje to czemu wszyscy na tym forum go polecają? czy to ktoś puścił taka plotkę że to dobre i wszyscy powtarzają czy komuś febi płaci za reklamę ??

Nie wszyscy go polecają.... ja zdecydowanie odradzam.... a odnośnie powielania bzdur to może są osoby, które tym cudem handlują i zależy im - co jest zupełnie zrozumiałe, na wciskaniu tego gówna...

Opublikowano

Nie wszyscy go polecają.... ja zdecydowanie odradzam.... a odnośnie powielania bzdur to może są osoby, które tym cudem handlują i zależy im - co jest zupełnie zrozumiałe, na wciskaniu tego gówna...

Również nie polecam oleju Febi, który zalałem sugerując się niektórymi opiniami z forum i do trzech miesięcy użytkowania pompa nadawała się do wymiany. Ponadto na oleju febi przynajmniej w moim przypadku wspomaganie ciężej chodziło niż na oryginalnym który zastosowałem próbując ratować pompę.

Opublikowano

czyli tylko oryginał? a czy płyny sprzedawane na allegro (niby oryginalne) to dobry pomysł?

Opublikowano

czyli tylko oryginał? a czy płyny sprzedawane na allegro (niby oryginalne) to dobry pomysł?

Tak tylko ORI i najlepiej przejść się do salonu Audi/VW/Skoda..., wtedy nie ma strachu... lub TOM77 może pomoże...