Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[ALL B5] Jakie silniczki reflektorów do sonarów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że posypią się gromy że SONAR to syf itd i macie rację - dostałem je za free, w zamian za moje wypalone żółte i brzydkie H4 i nie żałuje zamiany, a kasy na kolejną wymiane najnormalniej mi szkoda :tongue4:

Więc problem jest taki: lampki sa podpięte ładnie sie wkomponowały wszystkie mocowania ok, drogowe wiadomo do poprawy. Silniczki z H4 też weszły ale z mega oporem tak jakby za krótkie były te trzpienie... ale weszły i działają, problem pojawia się po zapaleniu silnika i w czasie jazdy, lampy drżą, jest pewne że drżą w środku a nie całe lampy, podejrzewam że to wina silniczków albo wada fabryczna bo w czasniej tego nie było.

PYTANIA:

Powiedzcie mi co może być przyczyną drżenia i jak to dokładnie sprawdzic?

Czym róznią się wiadome silniki od Punto od ori z przed liftu? (długość tego trzpienia? wielkość "kulki"?)

PS. Po opuszczeniu lamp pokrętłem na sam dół drżenie ustępuje....

Opublikowano

Myślę, że wnetrze drży od wstrząsów i drgań silnika z powodu słabej jakości wykonania, trzeba by przyjrzeć się lampom od środka czy da się coś zaradzić.

Opublikowano

Koledzy nikomu nie trzęsą sie SONARY? Nikt nie montował ich z seryjnymi silniczkami starego typu? :mysli:

A może wstydzicie sie przyznać że je macie? :polew: No podpowiedzcie coś, miałem Sonary tego typu w Golfie i tam nie było tego problemu dlatego nie chce mi się wierzyć że TTTP...

Opublikowano

Wychodzi na to, że po prostu nikt nie ma :tongue4: A poważnie, sonary są sonary, ale w golfie jest inny reflektor, a lampy tylko stylistycznie robione na jedno kopyto. W rękach tego nie miałem, ale przypuszczam że albo trafiłeś felerną parę, albo po prostu są takie mizerne.