Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty wrocławskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema cyce:decayed:

Siema sutek :decayed:

Napaćkane z japca kaja

pomidor

Szparagi i diamęęęęęęty chciałbym Ci dać :dancing:

kaju gdzie mój wykład na temat 2,5 tdi ? ;)

Na forum pełno jest informacji..... szukaj nie bój się :decayed:

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 20:56 ----------

Jak ktoś szuka to brać :decayed:

Audi A4 35000.00 PLN. Legnica - otoMoto.pl

Nic więcej nie potrzeba,.... w mieście luniuch a jak się trafi zawodnik to łopaty w ruch :grin:

• Odpowiedzi 32,3 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dooooobra szmata!

Napaćkane z japca kaja

---------- Post dopisany 25-08-2013 at 01:16 ---------- Poprzedni post napisany 24-08-2013 at 20:19 ----------

No i nie ma sie z kim wykonczyc, do czego to dojszlo

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
:hi: Kto dzisiaj na spocie ?
Opublikowano

mnie nie ma...szwagier jest....:naughty:

Opublikowano
:hi: Kto dzisiaj na spocie ?

my z karolem bedziemy napewno

---------- Post dopisany at 10:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:54 ----------

kaju gdzie mój wykład na temat 2,5 tdi ? ;)

Na forum pełno jest informacji..... szukaj nie bój się :decayed:

no pewnie cała masa - tylko dziwne że jak wchodze w silniki diesla to w zakładce 1,9 jest ponad 200 wątków a w 2,5 tylko 22 z których mało co wynika bo dotyczą konkretnych problemów jakie sie przydarzają w tym najbardziej wadliwych wersjach.

a Kaju obiecał to czekam :D:hi:

Opublikowano

Tym się nie kieruj bo czasami ludzie złe oznaczenia robili i tematy dotyczące 2,5 były w innych działach... np hyde park. Musisz tego co Cię interesuje.

Opublikowano

zarejstrowałem sie na a6 klubie. I jak czytam co ludziom sie dzieje z tymi 2,5 tdi i jak bardzo odradzają to chyba odpuszcze temat 2,5 Q bo jak ma sie dziać cała lawina usterek która wynosi kupe kasy to po cholere kupować problem :facepalm:

Opublikowano

:hi:

Postaram się dzisiaj też podlecieć :wink:

Opublikowano
zarejstrowałem sie na a6 klubie. I jak czytam co ludziom sie dzieje z tymi 2,5 tdi i jak bardzo odradzają to chyba odpuszcze temat 2,5 Q bo jak ma sie dziać cała lawina usterek która wynosi kupe kasy to po cholere kupować problem :facepalm:

To pisać Ci później moje opinie i doświadczenia? Czy odpuszczasz? Wejdź sobie w mój profil i poczytaj wątki o 2,5 w których się wypowiadałem. Po południu się skontaktuje. Na wyjeździe jeszcze jestem :drunk:

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano

Miałem 2.5 TDI AYM rocznik 2002 w Multitronicu. Co do bolączek to:

- wałki rozrządu, dźwigienki i popychacze

- odma

- pompa VP44

Teraz tak:

wszystkie wersje przed rokiem modelowym 2004 miały problemy z wałkami i hydrauliką bo nie były ułożyskowane. Sam problem ma trochę głębsze podłoże, odma w tym silniku się zapycha spada ciśnienie oleju w całym układzie smarującym i na samej górze w głowicy nie ma dostatecznego smarowania. Problem rozwija się bardzo długo trwa to dziesiątki tysięcy kilometrów i potem jest płacz że właśnie przy 200tk i więcej 2,5 V6 się wysrało.

Drugą rzeczą która dobija wałki i popychacze w tym motorze jest niewłaściwy dobór oleju dla tych silników. Bo wielu mechaników ma swoje "widzi mi się" i leje co popadnie.

Kody silników AYM, BFC, AKE mają stary system rozrządu, BDG, BAU dostało nowy system wałków i dźwigienek, przeprojektowany układ olejowy i inną odmę i co najważniejsze zmieniony układ wtryskowy. Wiąże się to z tym że silniki te otrzymały normę EURO 4.

Pompa VP 44 jest czuła na paliwo i niestety łuszczy się wewnątrz, zaciera a syf ten dalej leci i zapycha wtryski, jak padnie pompa to powinno się wymienić cały układ wtryskowy.

Ja osobiście jak mi jebnął rozrząd w AYM to kupiłem kompletny BDG za 6500 zł z przebiegiem 72000km (sam go wyciągałem z bitej w doope A6) zrobiłem silnik, skrzynie (nowa bieżnia, wałek wejściowy, uszczelki filtr itp.) wjebałem 15k (auto kosztowało mnie 36000) i sprzedałem za 27000 bo za tyle się klient znalazł. Tyle tylko że j**any zrobił nią w 3 lata 160 tkm i leje tylko olej, a i wymienił filtr i olej w multi. Takie życie.

Opublikowano

- odma

- pompa VP44

Teraz tak:

wszystkie wersje przed rokiem modelowym 2004 miały problemy z wałkami i hydrauliką bo nie były ułożyskowane. Sam problem ma trochę głębsze podłoże, odma w tym silniku się zapycha spada ciśnienie oleju w całym układzie smarującym i na samej górze w głowicy nie ma dostatecznego smarowania. Problem rozwija się bardzo długo trwa to dziesiątki tysięcy kilometrów i potem jest płacz że właśnie przy 200tk i więcej 2,5 V6 się wysrało.

Drugą rzeczą która dobija wałki i popychacze w tym motorze jest niewłaściwy dobór oleju dla tych silników. Bo wielu mechaników ma swoje "widzi mi się" i leje co popadnie.

Kody silników AYM, BFC, AKE mają stary system rozrządu, BDG, BAU dostało nowy system wałków i dźwigienek, przeprojektowany układ olejowy i inną odmę i co najważniejsze zmieniony układ wtryskowy. Wiąże się to z tym że silniki te otrzymały normę EURO 4.

Pompa VP 44 jest czuła na paliwo i niestety łuszczy się wewnątrz, zaciera a syf ten dalej leci i zapycha wtryski, jak padnie pompa to powinno się wymienić cały układ wtryskowy.

Ja osobiście jak mi jebnął rozrząd w AYM to kupiłem kompletny BDG za 6500 zł z przebiegiem 72000km (sam go wyciągałem z bitej w doope A6) zrobiłem silnik, skrzynie (nowa bieżnia, wałek wejściowy, uszczelki filtr itp.) wjebałem 15k (auto kosztowało mnie 36000) i sprzedałem za 27000 bo za tyle się klient znalazł. Tyle tylko że j**any zrobił nią w 3 lata 160 tkm i leje tylko olej, a i wymienił filtr i olej w multi. Takie życie.

Czytałeś o mojej? Jak nic doj**ie do bańki, rogal lepiej nie mógł trafić.

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano
:hi: ja na 100% będę , auto zrobione, wiec można pokazać się ludziom :grin:
Opublikowano

- odma

- pompa VP44

Teraz tak:

Czytałeś o mojej? Jak nic doj**ie do bańki, rogal lepiej nie mógł trafić.

Napaćkane z japca kaja

Wolałem pogonić i stracić bo miałem sraczkę że wy***ie znów coś w kosmos. Dołożyłem i kupiłem C6 3.0 TDI Q

Opublikowano

Twoja ex C6 ryje mi beret do dziś dnia...

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano

czyli poprostu 1.9 Q i jakiś program :D

Opublikowano

C5 nie było zestawiane w Q z 1,9. Niech się kumpel rozgląda za B6 już lepiej.

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano
  • Autor

Ale można w dobrych pieniądzach kupić przytarte górą 2.5 i zasadzić 1.9 wyjdzie taniej a ludzi od takich swapów mam. Jest pytanie czy komuś się chce modzić. Moje następne pewnie będzie z tej przytartej serii bo są lewpiej wyposażone i zwykle mają mniej nalatane. :wink:

Opublikowano
Ale można w dobrych pieniądzach kupić przytarte górą 2.5 i zasadzić 1.9 wyjdzie taniej a ludzi od takich swapów mam. Jest pytanie czy komuś się chce modzić. Moje następne pewnie będzie z tej przytartej serii bo są lewpiej wyposażone i zwykle mają mniej nalatane. :wink:

Pisałem już o tej opcji. Można kupić 2,5 bez motoru, żeby akcyzy nie płacić :whistling:

Opublikowano

co to dzisiaj nikt tyłka nie rusza