hutto Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam to radio wyglada tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/409c065dad1eec28.html mam klopot z rozszyfrowaniem mojego radyjka tzn. dokupilem sobie transmiter FM z mozliwoscia podlaczenia pendrive. Wkladam to do zapalniczki ustawiam czestotliwosc w radio na wyswietlana na trasmiterze i muzyka gra. Wszytko jest w porzadku przez jakies 10 sekund moze mniej potem muzyka zanika i radio zaczyna narastajaca pikac a potem zaczyna skanowac do nowej czestotliwosci az do zlapania sygnalu zwyklego radia np RMF. Tak jakby wyszukiwalo i pozwalalo sluchac tylko stacje nadajace i wysylajace sygnal RDS. Podobnie mi sie dzieje jak stacja radiowa nie ma na danym obszarze alternatywnej czestotliwosci wtedy zaczyna szumiec i po chwili zaczyna sie pikanie wtedy przalaczam sie na silniejsza stacje radiowa. Nie pomaga nacisniecie przycisku RDS. Moze ktos wie jak wylaczyc funkcje wyszukiwania i dostrajania sie radia zeby bez wzgledu na jakosc odbioru nie piszczal i nie skanowal mi stacji zmieniajac tym czestotliwosc i gubiac sygnal z transmitera??? Pomozcie bo juz dzis z nerwow z łomem szedlem do auta
adamq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wyłącz jeszcze przycisk DX. Jeżeli pika, to znaczy, że sygnał masz za słaby.
hutto Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 kurde bez wzgledu czy mam wlaczony czy wylaczony przycisk DX radio pika. Odbior z tego transmitera jest w miare poprawny nie ma szumow czy innych rzeczy. Tylko ta cholerna funkcja zeby ja wylaczyc bo przez jakies 5-10 s gra ok. Mam wprowadzona do pamieci ta czestotliwosc na ktorej nadaje transmiter i jak zaczyna pikac i nacisne na przycisk pamieci wraca na 5s i znowu to samo. Cos widze ze trzeba bedzie sie jednak rozprawic ostrzej z tym radiem.
adamq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A sprawdzałeś czy na innych częstotliwościach tak się dzieje? (chodzi mi o zmianę częstotliwości w adapterze).
hutto Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 tak i to samo teraz nie wiem jak ale udalo mi sie wylaczyc to. przyczyna jest funkcja TP trzeba ja przytrzymac radio sie wylaczy samo (przynajmniej u mnie tak bylo) a nastepnie przekrecic kluczyk w stacyjce i wtedy sie wlaczy radio z wylaczona funkcja TP. Wtedy nie zmienia czestotliwosci takze chyba sie udalo. Jednym slowem trzeba wylaczyc TP pozdr
Rekomendowane odpowiedzi