Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A tu moja niunia A4 1,8 T 200 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,to moja niunia-silnik AEB 150 KM podciągnięty do 200 :kox: ,przebieg 133 tyś km[pewny]napęd przód,zawiecha spręzyny sportowe Eibach -30mm,felgi Consolis 18' ,opony 235/35/18

wyposażenie to co w standarcie plus grzane fotele,audi bose system,lampy ksenon przód 4300k,lusterka fotochrom,fotelik dziecięcy hehehe.

Wiecej grzechów nie pamiętam.

W planach zmiana dolotu plus stożek,popracować troche na wyglądem zewnetrznym i more power .... :evil:

pozdrawiam i zapraszam do Piły-ja mam 20 km :tongue4:

link;http://img34.imageshack.us/gal.php?g=dsc02049k.jpg

http://yfrog.com/0ydsc02049kjx

Opublikowano

Ładna furka :good: Fajnie, że ma w miare jasny środek. Wszystko fajnie, tylko w profilu masz 99r., a światełka tylne masz z przed liflingu.

Opublikowano

Ładna ładna tylko że jak na rocznik '99 to mi nie pasuje na II lift bo lampy, kierunki boczne i klamki nie te jeśli dobrze widze...

Opublikowano
  • Autor

no własnie, z vin wynika że 98 rok a model 99 ale niektóre elementy są ze starego modelu,kupiłem od prywatnego właściciela w niemczech więc moze on coś namieszał :naughty:

Opublikowano

panowie w 99r było przejscie i były produkowane obie wersje :gwizdanie:

Fajna furka :good: pokaż wykresik :kox: bo tam chyba nie sam program tyle zrobił :mysli:

Daj wieksze fotki :good:

Opublikowano

Być może Kowi87 :wink4:

Opublikowano

chetnie wykres zobacze,

Opublikowano
  • Autor

jutro postaram sie wkleić wykres z hamownii bo ok.15 jestem umówiony z gostkiem,mam nadzieje że sie nie zawiodę na tym chiptuningu,odczucia z jazdy po czipie są piękne,od 3 tyś wciska w fotel cudownie,tylko mam wrażenie że po modzie trochę bardziej czuć turbo-dziurę. :naughty:[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2009, 00:09_________________________________________________a tu większe foto,

http://img194.imageshack.us/gal.php?g=dsc02049f.jpg

Opublikowano

No nie powiem, calkiem fajna niunia tylko ja bym chyba sie nie odwazyl na felge 18 przy naszych pieknych drogach. Zycze powodzenia w modach i zadowolenia z jazdy ;)

Opublikowano

Trzeba przyznać, że ładna :good: + MOC :kox:

Wersja ewidentnie przedliftowa, ale rocznik '99 jak najbardziej to może być - mam tak samo u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Fakt 18 cali troche lata po drodze i czuć wyrazny spadek mocy po fabrycznych 16 :tongue4:

Opublikowano

Niuńka prawie identyczna jak moja :). Co zrobiłeś aby mieć te 200 KM. Ja w standardzie mam 180 i też może bym coś podkręcił :naughty:

Edit: zobaczyłem zdjęcia w większej rozdzielczości i zauważyłem, że ona jest po pierwszym lifcie ale coś ten kolor mi nie pasuje bo taki ja ja mam to z tego co wiem, był dopiero po 2 lifcie robiony :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Niestety chyba klękło turbo od tego podkręcenia na maxa,samochód mocno stracił moc więc poleciałem na hamownie do znajomka i tu zonk !!! moc 164 km i moment 276 Nm :shocked:,więc coś klękło,turbo niby pompuje 1,3 do 1,5 bara,żaden wąż nie pękł więc jutro szukam powodu ???co do koloru auta i wyglądu to niewiele tobie powiem bo autko kupiłem ok.2 tygodni temu w niemcowie. :shocked:

Opublikowano

turbo niby pompuje 1,3 do 1,5 bara

masz wskaźnik doładowania ?

Opublikowano

Dokładnie jeżeli masz program wskaźnik by się przydał

Jeżeli nie masz wskaźnika to nie zakłdaj Auto Gauge ja miałem problemy w dwóch autach ze wskaźnikiem boosta, w dieslu pokazywał mi doładowanie po 1.8 bara a w benzynie wogóle po 2 bary kompletnie nie dokładny w obu autach :thumbdown:

PS. Masz 200KM czy około 200KM?? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie jeżeli masz program wskaźnik by się przydał

Jeżeli nie masz wskaźnika to nie zakłdaj Auto Gauge ja miałem problemy w dwóch autach ze wskaźnikiem boosta, w dieslu pokazywał mi doładowanie po 1.8 bara a w benzynie wogóle po 2 bary kompletnie nie dokładny w obu autach :thumbdown:

PS. Masz 200KM czy około 200KM?? :decayed:

Własnie to chciałem sprawdzić bo niemiec się upierał że a4 ma ok 145 kw,po odczuciach z jazdy cięzko to wykumać,wczesniej miałem 200sx z 200 konnym motorem i jechał lepiej więc oleje chyba niemca gadkę i sam zrobie wszystko od początku zaczynając przede wszystkim od porządnego chip tunningu gdzieś w renomowanej firmie,potem dolot i wydech i powinno się uzbierać jakieś porządne stado koni.

Opublikowano

Masz dobre podejście :good:

Opublikowano

a skąd info że turbo pompuje 1,3-1,5 bara ? :gwizdanie:

Opublikowano

najpierw dolot, wydech a na końcu chip. Tak będzie najlepiej

Opublikowano

najpierw dolot

turbo inlet pipe - :good:

wydech

tylko wywalić kata - nic innego z wydechem już nie robić