Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzona przednia szyba :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie mialem niemila niespodzianke sprzed jadacej przedemna ciezarowki wyprysnal kamien wielkosci mojej piesci i solidnie przywalil w szybe, efek piekne pekniecie na 5 cm z odpryskiem. Na szczescie mam Autocasco ale..... czy ktos orientuje sie jak to jest w Link4 ?? Tzn. jak dokonuja wyceny ?? Czy samodzielnie oceniaja i daja mi pieniadze do lapy czy tez na podstawie rachunku z warsztatu ( to byloby mi bardziej na reke ).

Opublikowano

Ogi, zadzwoń poprostu do link 4.Tak będzie najprościej. Powodzonka.

Opublikowano
  • Autor

Zadzwonilem od razu :) ale mila pani ktora rzucili na pierwszy ogien ( wiadomo na kobieta to jakos glupio krzyczec jak jakis koles wkur... by dzwonil czy cos :) :) ) z tematem raczej srednio i jedyne co potrafila zrobic to umowic mnie z rzeczoznawca :) jak zaczalem zadawac pytania to slyszalem tylko ze rzeczoznawca wyjasni on wie :lol: . Troche mi sie humor poprawil bo do Audi zadzwonilem i za orginalna szybe z wymiana chca tylko 1200zl ( ostatnio jak ojciec mial w swoim Scenicu II identyczna sytuacje to za szybe z wymiana poplynal 3500zl !! sama szyba 2,5 klocka masakra wie i ja juz mialem niezlego gula myslac sobie jak w renault tyle to ile w Audi :) ) wiec luz nawet jak beda chcieli mnie przyciac to nie bedzie zle.

Opublikowano

A to inna sytuacja, sorki. No ale w tym scenicu to sobie cenią szkło.Ja mam w Pzu , więc ci nie pomoge. :wink:

Opublikowano

a probowales zadzwonic do punktow zajmujacych sie wymianami szyb - sa takie punkty - u nas w ostrowie jest "Jaan Szyb" - nazwy nie jestem pewien dzialaja na oryginalnych czesciach a ceny sa owiele tansze!! skoro salon = 1200 to moze w takim punkcie 900 byc i masz nowke szybe?? ja mialem pekniecie okolo 0,5 cm - zalali za 70 zlotych i szyba wyglada jak nowka!! jak bedziesz chcial to podjade w poniedzialek i sie spytam!!

Opublikowano

większość ASO i tak zleca to do zakładów na zewnątrz, w przypadku Link4 również nie pomogę... :cry:

Opublikowano

ja z Warty dostałem 700 zł

Opublikowano
  • Autor

Marinero dzieki za podpowiedz w poniedzialek zorientuje sie jak to w 3miescie wyglada.

Rob tak za bardzo to mnie nie pocieszyles tymi 700zl, mam nadzieje ze zgodza sie na rachunek z warsztatu.

Opublikowano

szybe wymienisz za 370 zł z robocizną :wink:

Opublikowano
  • Autor

Za orginalna szybe ??

Opublikowano
Za orginalna szybe ??

bez znaczka :audi:

Opublikowano
  • Autor

No w tym problem ze ja chce ze znaczkiem :audi: zeby sie potem nikt mi nie czepial jak bede sprzedawal ze oszczedzalem na samochodzie i jakies podrob wstawialem ( chodz wszyscy wiemy ze w wiekszosci to jakos ta sama ) wiec poplyne troche wiecej :(

Opublikowano

Moim zdaniem bardziej ci sie oplaca pokryc to z wlasnej kieszeni - jesli masz utracic znizki.

Ja tam na szyby nie patrze przy zakupie bo one sie bija z roznych wzgledow. Poza tym pokazesz fakture kupujacemy z wymiany i bedzie glanc. Np. z Hanesco lub Piligtona.

Opublikowano
  • Autor

Akurat znizki mam gdzies bo mam 0 :) ( predzej na ojca albo brata autka rejestrowalem i teraz musze swoje wyrobic ale jakos przezyje ;) ). A uwiez mi fanatykow orginalnych szyb nawet wymienionych nie brakuje i dla wielu to jest + ze czlowiek caly czas staral sie trzymac autko na orginalnych czesciach.

Opublikowano

nie ma aż tak dużej różnicy, żebyś to zauważył przy sprzedarzy auta :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jestem w szoku !! Link4 wycenil moja szkode na 1700zl!! W Aso wymiana jak juz pisalem 1200 zl a poza ASO ( tez orginalna szyba ) 760zl !! A znajomy mnie straszyl ze Link4 walki robia a tu prosze, fakt faktem duzo papierkow do wypelniania jak na taka pier**le ale da sie zyc. Pozdrawiam i zycze rownie udanych przygod z ubezpieczycielem.

Opublikowano

Siema

Skoro już temat szyby został poruszony to ja mam pytanie a mianowicie... moja szyba jest strasznie spiaskowoana (widać) kropeczki po piasku od jazdy po trasie - da się to jakoś zlikwidować czy trzeba wymieniać całą szybę ???

Opublikowano
Siema

Skoro już temat szyby został poruszony to ja mam pytanie a mianowicie... moja szyba jest strasznie spiaskowoana (widać) kropeczki po piasku od jazdy po trasie - da się to jakoś zlikwidować czy trzeba wymieniać całą szybę ???

Pytałem o to kiedyś w firmie , która zajmuje się szybami i koleś powiedział , że nic z tym się nie zrobi.Tylko wymiana pomoże

Opublikowano

dzięki za info :) więc będę się musiał zakręcić za szybą

Opublikowano

Pytałem o to kiedyś w firmie , która zajmuje się szybami i koleś powiedział , że nic z tym się nie zrobi.Tylko wymiana pomoże

Dokładnie, mam podobną sytuację i kilka tygodni temu też o to pytałem, przy okazji klejenia małych pęknięć :evil: Ale czy te małe "kropeczki" będą pękały? Chyba nie? Co innego jak już jest mała pajęczynka tak jak u mnie w 2 miejscach :cry: Dlaczego to tak drogo kosztuje :cry: