ajax Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam Kolegow Samochod jest u mechaniora i ten do mnie dzwonil, ze trzeba wymienic hydrauliczne napinacze lancucha rozrzadu. Problem polega na tym, ze w/g niego jeden kosztuje 2400 PLN a drugi 2500 PLN. Stad pytania do was : czy taka cena jest mozliwa? Czy moglby ktos, kto ma znizki w ASO zalatwic mi to ciutke taniej? Odpowiedz chcialbym znac jak najszybciej bo samochod jest rozkrecony na podnosniku.... w/g mechanika wymienic musze! Czekam na opinie Pozdrawiam!
ktokolwiek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Eee, coś cholernie drogo, aczkolwiek na tych napinaczach hydraulicznych się totalnie nie znam, to mnie kompletny rozrząd (jakieś 3 mies temu) kosztował razem z montażem jakieś 2,5 tys. Oczywiście nie z ASO i zakładany również u znajomka..:-)
krych3 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 http://www.allegro.pl/item652208874_napinacz_lancucha_rozrzadu_audi_vw_seat_skoda.html Witam Kolegę.Powyżej link,ale czy chodzi o te napinacze.
ajax Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 ktokolwiek Rozrzad robi sie z przodu a napinacze lancucha siedza z tylu krych3 To nie te... chodzi o silnik APB 2.7 BiT Tak czy inaczej sprawe wlasnie zalatwilem (musialem dzialac szybko) : Jeden napinacz z ASO Wroclaw za 1800 PLN na jutro ze znizka 10% Drugi z ASO Stuttgart na jutro za 380 EUR ( 100 EUR taniej!! ) W piatek poskladaja mi samochod Dzieki za pomoc, temat do zamkniecia!
ktokolwiek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Z tego co mi wiadomo to jest jeden tzw zestaw naprawczy do rozrządu dla Audi i silników od 2,4 do 2,8, niezaleznie od tego czy są turbiny czy nie ma, pewnie tak samo jest z tymi napinaczami..:-) Ale moge sie mylić oczywiście, hehe
ajax Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 WoW ktokolwiek dzieki!!! Odpisales tak szybko i mocno mnie to zainteresowalo... zadzwonilem do nich i faktycznie 2.7 BiT AGB ma rowniez takie same napinacze. Jeden podchodzi na 100%, drugi rozni sie tylko literka ( jest C a ja potrzebuje E ) Mechanik sprawdzil i niestety nie mial silnika APB w etce ale wszystkie inne 2.7 Bit maja wlasnie indeks C. Zaryzykowalem i kupilem ten komplet ktory podal kolega krych3. Sprzedawca tez zapewnial, napinacz podejdzie i bedzie ok, ale jak nie to moge jedna sztuke zwrocic Wlasnie, dzieki wam zaoszczedzilem troche siana :gwizdanie: Wielkie dzieki!
hteb Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 A orientujecie się czy da radę do napinacza łańcucha napędzającego wałek dobrać bez rozbierania rozrządu ?
Rekomendowane odpowiedzi