adasko19855 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 ja kupilem od forumowicza z rozbiorki autka a podlaczenie to pestka tu macie foteczke w ktora kostke sie wpiac ja tak zrobilem:D swieci az milo http://img43.imageshack.us/img43/2456/p1060859929x620yz8.jpg
kopeckk Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 christ-off,jutro podjadę po lampki do aso to napiszę cenę,bo dzisiaj już nie zdążyłem
christ-off Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 oki dzięki wielkie ja juz 3 miesiące wybieram sie do ASO po pracy ale nigdy juz mi sie nie chce :gwizdanie: i totalnie nie po drodze pod Bielany wrocławskie;]
kopeckk Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 christ-off,byłem dzisiaj w aso po te lampki,ale nie kupiłem,bo cena kosmiczna 113zł.za sztukę :shocked:także pozostaje mi allegro bądź z auta z rozbiórki
przemciotorun Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 na allegro mozna wyrwac te lampki za ok 50zl komplet
christ-off Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 aha dzięki juz wiem dlaczego nie ciągnęło mnie tam no to zostają poszukiwania z innych źródeł ;]
davidoff82 Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 zdjęcie poglądowe, dla tych co nie chcę ori, bądź nie przywiązują wagi czy coś jest ori czy poprostu OK.
rastafaraj87 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 adasko19855 dzięki za foto dobrze że wrzuciłeś bo nie chciało mi się tej instalacji ciągnąc aż do lampki do góry choć to też jakieś wyjście . Mam pytanko odnoście zapalania się oświetlenia z tyłu czy zapala sie ono równo z lampką górną? davidoff82 powiem szczerze że lepiej to wygląda niż lampki ori bardziej estetycznie a ty jak sie z tym wpiołeś też w kostkę prze nogach kierowcy?
przemciotorun Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 lampka na przelacznik taki sam jak w przedniej, 0-wylaczona calkiem, 1-zapala sie po otwarciu dzwi, 2-pali sie caly czas, co do tego ktora lampka lepiej wyglada to :gwizdanie:
Maras Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 A nie mozna tych lampek podlaczyc pod czujniki otwarcia drzwi z tylu? Wtedy by sie zapalały oddzielnie chyba. Jesli zle mowie niech mnie ktos poprawi
przemciotorun Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 A nie mozna tych lampek podlaczyc pod czujniki otwarcia drzwi z tylu? Wtedy by sie zapalały oddzielnie chyba. Jesli zle mowie niech mnie ktos poprawi w twoim roczniku zle mowisz.....
Maras Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 a dlaczego?? przeciez to czujniki odpowiadaj za zapalanie sie lampki wiec raczej nie byloby problemu podlaczyc pod czujnik tej lampki . Nie wiem tylko czy one sa sterowane masa czy plusem
przemciotorun Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 sterowane sa masa, tylne dzwi i przednie prawe maja wspolna mase, a przednie lewe inna, ogolnie jak tak podepniesz to bedzie to chodzilo niezaciekawie..... jak otwozysz dzwi od pasazera albo ktores tylne to zapala sie lampki, a jak kierowcy to sie niezapala.... pozatym i tak musisz podac staly + ...... wedlug mnie bezsensu wepnij sie w przewody od lampki na podsufitce np. w slupku przednim lewym, podepnij 3 przewody, potem puść je w dol, progiem, pod tylna kanapa i boczkiem oparcia (tym waskim elementem) do tylnych slupkow... i juz.... lampki w slupkach beda dzialaly tak samo jak ta w podsufitce czyli jak w ori
rastafaraj87 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Dziś założyłem boki z lampkami i podłączyłem je sposobem adasko19855 czyli w kostkę w nogach kierowcy lamjki ożyły ale tak z racji tego iż w drzwiach jeszcze coś nie gra bo lampka góra nie zapala mi się po otwarciu drzwi (to mnie to nie zdziwiło) jak ustawie tylne lampki na otwarcie drzwi to palą się cały czas jak ustawię je na na stałe to tez palą .Dodam że po wlutowaniu się w tą kostkę przednia lampka nie świeci mi w pozycji stałej , albo popierniczyłem coś z kablami pozamieniałem kolorami ale nie wydaje mi się albo coś jest nie tak. Jutro chyba przerobię to na sposób dropsone-a. Ogólnie efekt który chciałbym osiągnąć to taki żeby lampki z tyłu zapalały mi się razem z przednią i w pozycji stałej i po otwarciu drzwi . Ale pewnie tak się nie da . Fajnie było by tez je zrobić tak aby po kliknięciu scyzoryka odrazu się zapalały przed otwarciem drzwi tak jak to ma miejsce np w bmw. Macie jakąś rade jutro dalej muszę pokombinować.
krzysztof198919891989 Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 ja swoje lampki właśnie przed chwilą podłączyłem . i każdej kostki od lampki wychodza 3 kabelki czarny - stały plus czarny z białym - masa, czarny z zielonym - plus po otwarciu drzwi, wiązke kabli z prawego słupka ( za pasazerem) puściłem w orginalnych spinkach i osłonkach pod kanapa i połączyłem z lampka słupka lewego ( za kierowca) stamtad wiązke kabli puściłem pod osłoną przy progu az pod nogi kierowcy. zeby nie kombinowac chciałem wpiąc sie pod kable od lampki centralnej wiec zdjałem plastik ten kolo rączki od podnoszenia maski i szukałem jak ida te 3 kable z podsufitki. sa koloru : czarny - stały plus czarny z białym - masa czarny z zielonym - plus po otwarciu drzwi zeby miec dobry dostep i nie kombinowac z kostka odczepiłęm podstawe z wszystkimi kostkami i tak ukazały m isie 3 kable ponadcinałem je i sie w nie wpiołem . efekt. po otwarciu jakich kolwiek drzwi wszystkie lampki się swieca. po przekreceniu stacyki wszystkie gasną itp.
Mariusz96 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Witam.U mnie sa lamki fabrycznie chyba z tego co zauwazyłem ale nie działaja...od czego mogę zaczac naprawe tego..?
przemciotorun Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Witam.U mnie sa lamki fabrycznie chyba z tego co zauwazyłem ale nie działaja...od czego mogę zaczac naprawe tego..? od sprawdzenia zarowek
Mariusz96 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Już to zrobiłem wystarczyło że wyjołem i włożyłem i zaczeła działac...a możesz mi powiedziec jak one gasną czy maja czujnik czy coś?[br]Dopisany: 12 Październik 2011, 15:10_________________________________________________U mnie mozna temat zamknąc.Już jest wszystko ok.działają. Dzieki wszyskim za zainteresowanie wystarczyło wyczyscic styki od żarówki a działaja w pozycji na srodku..wtedy gasna jak z przodu pozd.
Rekomendowane odpowiedzi