koziol1990 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś będzie wiedział jak to zrobić, posiadam auto kupione i zarejestrowane w Niemczech auto posiadam od roku i wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić, wynika z tego ze kupiłbym od siebie i musiałbym płacić akcyzę itd czy da się jakoś inaczej to zrobić??
mcm Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś będzie wiedział jak to zrobić, posiadam auto kupione i zarejestrowane w Niemczech auto posiadam od roku i wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić, wynika z tego ze kupiłbym od siebie i musiałbym płacić akcyzę itd czy da się jakoś inaczej to zrobić?? kiedyś było cos takiego jak mienie przesiedleńcze, mogłeś sprowadzić i przerejestrować na siebie bez opłacania podatków itp najlepiej zapytaj w wydziale komunikacji jak to dziś wygląda
bigos_s Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 nie kumam, jeździsz po Polsce na niemieckich blachach już rok ? Jak to kupić od siebie ? wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić
koziol1990 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 auto jeździ w Niemczech tam posiadam firmę i chce na w Polsce zarejestrować.
artur81 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 auto mozesz przerejestrowac jako mienie przesiedlecze po szesciu miesiacach posiadania, ale moim zdaniem jesli mieszkasz tam i pracujesz to nie ma sensu
Rekomendowane odpowiedzi