Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Przerejestowanie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś będzie wiedział jak to zrobić, posiadam auto kupione i zarejestrowane w Niemczech auto posiadam od roku i wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić, wynika z tego ze kupiłbym od siebie i musiałbym płacić akcyzę itd czy da się jakoś inaczej to zrobić??

Opublikowano

Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś będzie wiedział jak to zrobić, posiadam auto kupione i zarejestrowane w Niemczech auto posiadam od roku i wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić, wynika z tego ze kupiłbym od siebie i musiałbym płacić akcyzę itd czy da się jakoś inaczej to zrobić??

kiedyś było cos takiego jak mienie przesiedleńcze, mogłeś sprowadzić i przerejestrować na siebie bez opłacania podatków itp najlepiej zapytaj w wydziale komunikacji jak to dziś wygląda
Opublikowano

:mysli: nie kumam, jeździsz po Polsce na niemieckich blachach już rok ?

Jak to kupić od siebie ?

wiadomo jakie są tutaj koszty ubezpieczenia itd, chciałbym przerejestrować do polski lecz nie wiem jak to zrobić

:co:

Opublikowano

A zameldowany gdzie jesteś ?

Opublikowano

auto mozesz przerejestrowac jako mienie przesiedlecze po szesciu miesiacach posiadania, ale moim zdaniem jesli mieszkasz tam i pracujesz to nie ma sensu