Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drgania układu wydechowego, a Dwumas ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy konczace się koło dwumasowe może powodować drgania całego układu wydechowego, tylko jego (zwłaszcza po rozgrzaniu się, cały układ mi lata i tylko on). Uklad wyd. wyglada na OK, a ten łącznik za turbiną był wymieniony w tamtym roku.

Opublikowano

Konczacy sie dwumas powoduje raczej telepanie budy przy odpaleniu i gaszeniu :wink:

Opublikowano

a może warto byłoby wymienić wieszaki całego wydechu :cool:

Opublikowano

Plecionka wydechu była wymieniana w tamtym roku. Chyba wezme wieszaki wymienie... tanio a moze akurat. No chyba cos z ta plecionka zwalili w tamtym roku.

Z dwumasem tak myslalem. Mi telepie przy gaszeniu ale to juz od roku i nic wiecej sie nie zmiania, wiec jezdze.

Opublikowano

sprawdz wieszaki układu wydechowego .... ewentualnie poduszki motorwni ....

Opublikowano
Konczacy sie dwumas powoduje raczej telepanie budy przy odpaleniu i gaszeniu :wink:
Mi telepie przy gaszeniu ale to juz od roku i nic wiecej sie nie zmiania, wiec jezdze.

no wlasnie- czy talepanie przy rzedowej 4ce w dizlu, przy odpalaniu i gaszeniu to nie przypadkiem norma? zalezy o jak duzym talepaniu mowimy, mi tez od ponad roku lekko "trzesie" buda bardziej przy gaszeniu niz odp., ale chyba wszystko gra i z tego co wiem, to raczej normalne przy tych dizlach.

MARTiiii- jak wymienisz te wieszaki daj znac czy pomoglo i napisz jakie koszta.

Opublikowano

Raczej to telepanie przy gaszeniu nie jest norma bo kolega mi mowil ze siedzial w passacie z tym silnikiem i nic nie telepalo. No chyba ze tylko A4 tak ma, w co watpie. Ja jezdze z tym juz rok. Jak bede wymienial sprzeglo (lozysko juz mi sie troche odzywa) to i dwumasa pewnie wymienie.

Poduszki raczej watpliwe bo nic innego sie nie telepie.

To raczej rezonans, nie telepanie i to najglosniej po srodku ukladu. Na dniach jade do tych co mi plecionke zmieniali by to sprawdzili, moze znowu ta cholera. Jak nie to wymienie wieszaki, bedzie najtaniej, a moze to to.

Opublikowano

MARTiiii,

rozumiem, a co do lozyska przy sprzegle- jakie sa objawy? u mnie jak wcisne sprzeglo to cos jakby tam postukiwalo lub obijalo sie o jakas metalowa czesc... nie wiem czy spodziewac sie jakis rewelacji tam?

Opublikowano

Trochę późno... cóż :lol: DO dzisiaj nie byłem z tym rezonansem ale jestem na bank pewien, że to znowu plecionka - coś skopali jak robili widocznie. Dalej mi się tłucze ale najbardziej jak jest zimny...

Z tym łożyskiem to tak jak piszesz. Chyba ci pada, tak jak mi zresztą :evil: To właśnie to stukanie przy wciśniętym sprzęgle ale jak się rogrzeje to jakby mniej to było słychać. Ja przy okazji wymiany sprzęgła i tu problem bo nie wiem jak długpo moge jeszcz z tym jeździć, pewnie będę musiał wymienić dwumasa - przy gaszeniu trzęsie mi budą i jakby słychać, jak coś się przesuwa, czy coś - nawet pasuje ten odgłos, do tych tłuczących garów :confused: blee. Szukam już jakieś dobrej ceny na sprzęgło i dwumasa - chyba SACHSA wezme wszystko, taniej niż Lukas.