majsio Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zauważyłem że od jakiegoś czasu coś piszczy pod maską. Dzwięk ten pojawia się zaraz po odpaleniu jak również gdy silnik jest rozgrzany. Ogólnie da się go usłyszeć w zakresie obrotów do 1400, na wyższych obrotach piszczenie milknie. Co to może być? Ja bym się skłaniał ku napinaczowi gdyż nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany a pasek jest prawie że nowy. Przeczytałem również że przyczyną może być również sprzegiełko alternatora... Jak można by to sprawdzić ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie gdyż nie chce popadać w zbędne koszty. Pzdrawiam
bluesmen Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witaj! U mnie piszczy pasek jak załączyłem klime na biegu jałowym. Spryskałem pasek smarem w sprayu i na chwilę przestało. Także myślę że to jednak napinacz. Proponuję sprawdzić właśnie napinacz.
mlodyy Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 przewaznie piszcza napinacze klimy wiedz na kanal zdejmij oslone od spodu i biedzie jasne
Rekomendowane odpowiedzi