tom450 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam,do silnika AHU mam zamontowany sterownik o symbolu 028 906 021 DB.Prosil bym o podpowiedz czy jest wlasciwy i jaki ewentualnie powinien byc.Silnik jest slaby i wpada w dziwne drgania przy dodaniu gazu podczas jazdy.Od 6-ciu miesiecy szukam przyczyny i zaden z odwiedzonych warsztatow nie potrafil pomoc.Pozdrawiam.
seba1-2 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 kolego powiem ci tyle, miałem to samo w ahu, spróbuj sprawdzić ewentualnie wymienić poduszki pod skrzynią, silnikiem, plecionkę na wydech, jeśli masz jednomasa a pewnie masz to drgania w przedziale 1300 - 2000obr/min zawsze będą
Sztomel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 skąd dorwałeś ten sterownik, w Twoim powinien być z końcówką GM lub FE (jeśli skrzynia w automacie).
tom450 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Audi kupilem juz z takim sterownikiem.Plecionke wydechu juz zmienilem i poduchy silnika i cala skrzynie bo byla wsadzona od 110KM.Zmienilem tez kpl sprzeglo.Wpakowalem kupe pieniedzy a problem dalej jest.Sa dosyc spore drgania przy dodaniu gazu i jest slaba.Moze ktos poleci mi pozadny serwis w okolicy Zielonej Gory?[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2009, 12:40_________________________________________________Witam ponownie.Bylem zrobic diagnostyke silnika i wyskoczyl blad 023F Cisnienie w rurze dolotowej-Roznica regulacji.Czy ktos z Was koledzy podpowie jaki moze byc powod?Czy to moze byc zawor N75,co jeszcze ewentualnie?
Rekomendowane odpowiedzi