Qpeciarz Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 wstęp ...zaczęło pukać przy prawym kole. Pomacałem pobieżnie - końcówka drążka. Pomyślałem "luzik". Drugie badanie, dokładniejsze, ze zdjętym kołem: Okazuje się, że to sam drążek klepie pod "gumową harmonijką". Look do książki - "Odsunąć mieszek i odkręcić drążek kluczem VAG 1923" meritum Zna ktoś kluczowy wymiar takiego narzędzia ? Wykroił bym sobie, zamiast szarpać się z żabą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALBINEK Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jak skręcisz kołami na maxa to sięgniesz żabą lub innym kluczem.Nie jest wcale wymagany do tego specjalny klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesz82 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ten klucz co jest pokazany na rysunku tak jak pisze kolega naprawdę nie jest konieczny do zdjęcia drążka ,problem zaczyna się gdy próbujesz znaleźć zwykły klucz w takim rozmiarze(nie pamiętam jakim dokładnie) Otóż przeszukałem parę sklepów i parę warsztatów i za ciula nie dostałem takiego klucza.Jeden drążek odkręciłem specjalnym kluczem http://moto.allegro.pl/item660501534_klucz_do_drazkow_do_koncowek_kierowniczych.html i do niego dorabiany był drugi klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dritzdeurden Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 wstęp meritum Zna ktoś kluczowy wymiar takiego narzędzia ? Wykroił bym sobie, zamiast szarpać się z żabą O ile mnnie pamięć nie myli jest to klucz 36 dość ciężko zdobyć takowy ale żabą bez problemu można odkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fend18 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Panowie, powiedzcie jak sciagnac gumowa oslone od drazka z prawej strony (od pasazera), probowalem dzisiaj na wszelkie sposoby i nie dalem rady, od strony kola nie ma dojscia do zdjecia opaski tym bardziej od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesz82 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Panowie, powiedzcie jak sciagnac gumowa oslone od drazka z prawej strony (od pasazera), probowalem dzisiaj na wszelkie sposoby i nie dalem rady, od strony kola nie ma dojscia do zdjecia opaski tym bardziej od spodu. Musisz zdjąć taka aluminiowa osłonę która znajduje się mniej więcej nad katalizatorem.(Nie mówię tu o osłonie między suszarką a kolektorem) Ja w taki sposób doszedłem do niej najlepiej. Do założenia ponownego użyłem opaski zaciskowej Musisz się trochę uzbroić w cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik 18 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 musz sie zabrać z to bo mico stuka z praej strony i to drazek o jak ci osłone chodziod dołu auta :????"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fend18 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Panowie, powiedzcie jak sciagnac gumowa oslone od drazka z prawej strony (od pasazera), probowalem dzisiaj na wszelkie sposoby i nie dalem rady, od strony kola nie ma dojscia do zdjecia opaski tym bardziej od spodu. Musisz zdjąć taka aluminiowa osłonę która znajduje się mniej więcej nad katalizatorem.(Nie mówię tu o osłonie między suszarką a kolektorem) Ja w taki sposób doszedłem do niej najlepiej. Do założenia ponownego użyłem opaski zaciskowej Musisz się trochę uzbroić w cierpliwość wlasnie myslalem o tej oslonie ze wypadaloby ja najpierw sciagnac,ale wolalem sie upewnic, dzieki za pomoc musz sie zabrać z to bo mico stuka z praej strony i to drazek o jak ci osłone chodziod dołu auta :????"? pomiedzy polosia a wydechem jest metalowa oslone nad wewnetrznym przegubem i o nia chodzi, po zdjeciu dostep powinien byc latwiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi