Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Katowice i okolice

Jest to część 1 dyskusji Spoty Katowice i okolice.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zagadaj do elvisa on zawsze zadaje normalne pytania :decayed:

ty lepiej gadaj co z ta Wiola :tongue4:

Skarżyła się że już nikt jej nie pokazuje swojej klaty :naughty:

ee gdzies ja widzial to ja pojade odwiedzic :polew: napewno by sie ucieszyla :cool1:

Byłem dziś w city rocku ale jej nie widziałem. Za to były inne okazy które by wymagały bliższego poznania :naughty: To kiedy imprezka w city :kox:
  • Odpowiedzi 154,3 tys.
  • Wyświetleń 4,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ciekawa nuta

Opublikowano

Bulczas, będę dzwonił właśnie do nich, jedyne wporzo wyjście :rolleyes:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 22:20_________________________________________________Akjam, nie spieraj się, przekonasz się że nie masz racji

Miałeś coś z tym do czynienia czy tylko słyszałeś... :wink4: Będę się sprzeczał bo - powtórzę to jeszcze raz - przerabiałem to!!!! :naughty::kox:

A tym zakończę Wasze domysły. :cool1:

Sprężyny dobiera się do kategorii wagowej auta (są to dwa parametry, określające maksymalne obciążenie przedniej i tylnej osi). Dane wagowe naszego auta znajdziemy na wlepce serwisowej (książka serwisowa, pod kanapą w avancie lub we wnęce koła zapasowego w sedanie).

Aby przybliżyć temat: moja 1.9TDI FWD ma kategorie wagowe 0YJ dla osi tylnej i 0JH dla osi przedniej (gdybym miał Quattro, oznaczenie kategorii wagowej przedniej osi pozostanie to samo - natomiast ze względu na dodatkową wagę mechanizmu Torsena, tył miałbym cięższy więc adekwatnie wyższa kategoria wagowa czyli 0YL). Poniżej zaznaczone na niebiesko miejsce gdzie macie szukać na swoich wlepkach:

verzaw.JPG

Oznaczenia sprężyn dla FWD i Quattro są identyczne (ale tylko w obrębie tej samej kategorii wagowej!!!). Wyznacznikiem są zawsze dane z wlepki serwisowej (no chyba że rezaliście Q w FWD tak jak adamooo :decayed:)

W poniższym wykazie sprężyn pominę wariant 1BA i skupię się na 1BE/1BV czyli zawieszeniach montowanych w autach z pakietem S-Line. Każdy z tych wariantów ma identyczne sprężyny - zawieszenie to różni się amortyzatorami oraz poszczególnymi elementami wahaczy, chodzi o dodatkowe usztywnienie w przypadku 1BVw konsekwencji auto na każdym z tych zawieszeń siedzi tak samo wysoko (-20mm) jednak w przypadku 1BV jest jeszcze sztywniej).Założenie sprężyn z Waszej kategorii wagowej da obniżenie auta o -20mm. Ewentualnie można spróbować ze springami z niższych kategorii wagowych – wtedy auto pójdzie niżej. Jest to jednak eksperyment – nie wiadomo o ile rzeczywiście auto zejdzie niżej…

Sprężyny przód 1BE/1BV:

8E0 411 105 CA – 0JB

8E0 411 105 CB – 0JC

8E0 411 105 CC – 0JD

8E0 411 105 CD – 0JE

8E0 411 105 CE – 0JF

8E0 411 105 CF – 0JG

8E0 411 105 CG – 0JH

8E0 411 105 CH – 0JJ

8E0 411 105 CJ – 0JK

8E0 411 105 CK – 0JL

8E0 411 105 CL – 0JM

Sprężyny tył 1BE/1BV:

8E0 511 115 DE – 0YD

8E0 511 115 DF – 0YE

8E0 511 115 DG – 0YF

8E0 511 115 DH – 0YG

8E0 511 115 DJ – 0YH

8E0 511 115 DK – 0YJ

8E0 511 115 DL – 0YK

8E0 511 115 DM – 0YL

8E0 511 115 DN – 0YM

8E0 511 115 DP – 0YN

:tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4:
Opublikowano

ciekawa nuta

:good: zatwierdzone :decayed:
Opublikowano

zostaje przy swoim :wink4:

Opublikowano

Bulczas, będę dzwonił właśnie do nich, jedyne wporzo wyjście :rolleyes:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 22:20_________________________________________________Akjam, nie spieraj się, przekonasz się że nie masz racji

mocny argument :polew:

:polew: :polew:

Ten przykład, który znalazłem u góry to tylko jeden z wielu. Ale jak dalej nie wierzycie dajcie hasło na forum i się przekonacie. :wink4: P.S. Trochę z tymi springami i zawieszeniami sobie użyłem! I jakbym nie był pewny to bym, się nie spierał! :cool1::kox:

zostaje przy swoim :wink4:

:wallbash: Oj Pucek, Pucek...
Opublikowano

ciekawa nuta

Oglądasz 4funtv bo przed chwilą to leciało :tongue4:
Opublikowano

i tak Ci nie przyznam racji :wink4:

aaa chwalił Ci się Diman co dziś kupił? :gwizdanie:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 22:32_________________________________________________

ciekawa nuta

noo leci sobie w tle, nie znałem tej piosenki

Opublikowano

Miałeś coś z tym do czynienia czy tylko słyszałeś... :wink4: Będę się sprzeczał bo - powtórzę to jeszcze raz - przerabiałem to!!!! :naughty::kox:

A tym zakończę Wasze domysły. :cool1:

Sprężyny dobiera się do kategorii wagowej auta (są to dwa parametry, określające maksymalne obciążenie przedniej i tylnej osi). Dane wagowe naszego auta znajdziemy na wlepce serwisowej (książka serwisowa, pod kanapą w avancie lub we wnęce koła zapasowego w sedanie).

Aby przybliżyć temat: moja 1.9TDI FWD ma kategorie wagowe 0YJ dla osi tylnej i 0JH dla osi przedniej (gdybym miał Quattro, oznaczenie kategorii wagowej przedniej osi pozostanie to samo - natomiast ze względu na dodatkową wagę mechanizmu Torsena, tył miałbym cięższy więc adekwatnie wyższa kategoria wagowa czyli 0YL). Poniżej zaznaczone na niebiesko miejsce gdzie macie szukać na swoich wlepkach:

verzaw.JPG

Oznaczenia sprężyn dla FWD i Quattro są identyczne (ale tylko w obrębie tej samej kategorii wagowej!!!). Wyznacznikiem są zawsze dane z wlepki serwisowej (no chyba że rezaliście Q w FWD tak jak adamooo :decayed:)

W poniższym wykazie sprężyn pominę wariant 1BA i skupię się na 1BE/1BV czyli zawieszeniach montowanych w autach z pakietem S-Line. Każdy z tych wariantów ma identyczne sprężyny - zawieszenie to różni się amortyzatorami oraz poszczególnymi elementami wahaczy, chodzi o dodatkowe usztywnienie w przypadku 1BVw konsekwencji auto na każdym z tych zawieszeń siedzi tak samo wysoko (-20mm) jednak w przypadku 1BV jest jeszcze sztywniej).Założenie sprężyn z Waszej kategorii wagowej da obniżenie auta o -20mm. Ewentualnie można spróbować ze springami z niższych kategorii wagowych – wtedy auto pójdzie niżej. Jest to jednak eksperyment – nie wiadomo o ile rzeczywiście auto zejdzie niżej…

Sprężyny przód 1BE/1BV:

8E0 411 105 CA – 0JB

8E0 411 105 CB – 0JC

8E0 411 105 CC – 0JD

8E0 411 105 CD – 0JE

8E0 411 105 CE – 0JF

8E0 411 105 CF – 0JG

8E0 411 105 CG – 0JH

8E0 411 105 CH – 0JJ

8E0 411 105 CJ – 0JK

8E0 411 105 CK – 0JL

8E0 411 105 CL – 0JM

Sprężyny tył 1BE/1BV:

8E0 511 115 DE – 0YD

8E0 511 115 DF – 0YE

8E0 511 115 DG – 0YF

8E0 511 115 DH – 0YG

8E0 511 115 DJ – 0YH

8E0 511 115 DK – 0YJ

8E0 511 115 DL – 0YK

8E0 511 115 DM – 0YL

8E0 511 115 DN – 0YM

8E0 511 115 DP – 0YN

:tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4:

jak będę miał czas to sprawdzę w ELSIE, przeca to pismo święte VW/Audi :gwizdanie:

Opublikowano

aaa chwalił Ci się Diman co dziś kupił? :gwizdanie:

Życie w nieświadomce wybierasz... :wink4: Twój wybór. :naughty:

Diman się chwalił i wreszcie gada głosem rezacza... :kox:

Opublikowano

ciekawa nuta

bardzo bardzo mi sie podoba :decayed: :decayed: :decayed: moglbym wymienic ktore sek mnie urzekaja :>
Opublikowano

aaa chwalił Ci się Diman co dziś kupił? :gwizdanie:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 22:32_________________________________________________

ciekawa nuta

chwalił się chwalił :naughty: [br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 22:35_________________________________________________

aaa chwalił Ci się Diman co dziś kupił? :gwizdanie:

Życie w nieświadomce wybierasz... :wink4: Twój wybór. :naughty:

Diman się chwalił i wreszcie gada głosem rezacza... :kox:

jakos mnie wzielo ale cza przystopowac bo nie kupie tego wozka :decayed:

Opublikowano

ciekawa nuta

chwalił się chwalił :naughty:

coś do pokoju dziecięcego ? :decayed:

jeżeli wzięło Cie na rezanie to pewnie Kasia się ucieszy :polew:

Opublikowano

dziwne, że też lusterek nie ma w B7 :decayed:

Opublikowano

ciekawa nuta

a tu musze oddac jej szacun bo mi zdziabke w tym pomaga :kox:

Opublikowano

u mnie już miesiąc w sypialni leży IC, jeszcze się Basia nie kapła :polew: :polew:

ale ładnie go wkomponowałem w wystrój sypialni :decayed:

Opublikowano

dziwne, że też lusterek nie ma w B7 :decayed:

są ale zwykle :tongue4:

Opublikowano

u mnie już miesiąc w sypialni leży IC, jeszcze się Basia nie kapła :polew: :polew:

:polew:

Opublikowano

:decayed:

Opublikowano

ciekawa nuta

a tu musze oddac jej szacun bo mi zdziabke w tym pomaga :kox:

czyli wózek będzie budżetowy, ale będą pakiety w B7 :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.