Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Katowice i okolice

Jest to część 1 dyskusji Spoty Katowice i okolice.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Psyyyyyt.....

Kawa... Byle do 6 :kwasny:

• Odpowiedzi 154,3 tys.
  • Wyświetleń 4,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany co wy macie z tą kapą silnika za 1,5-2k ?

jak się Pajda zamknie w 5k to będzie pięknie

Opublikowano

j.w.

Opublikowano

Pajda a po co do góry silnika całkowicie go wyciągać ?

Opublikowano

Pyrsk po robocie

Nawet jeżeli wyjdzie 6k to jak nie ma kasy na nowe to robić i śmigać kolejne 200 tyś bo auto fajne

Opublikowano

No pewnie, że robić i jeździć bo przynajmniej wie co ma. :cool:

Opublikowano

No tak bo w takim stanie to będzie płakał jak będzie sprzedawał za śmieszne pieniądze więc robić i śmigać...

Opublikowano

po to że jak robic to na tip top i można by sie pokusić o wymianę panewek ? dobrze mówie jak? sie miskę odkreci a lepiej to się robi jak jest motor wyciągnięty a przy okazji zobaczyć stan sprzęgła i dwumasy

Opublikowano

po to że jak robic to na tip top i można by sie pokusić o wymianę panewek ? dobrze mówie jak? sie miskę odkreci a lepiej to się robi jak jest motor wyciągnięty a przy okazji zobaczyć stan sprzęgła i dwumasy

I kolejne 2 klocki :decayed:

Opublikowano

Ja do leona kupowałem sprzęgło nowe i dwumas za 3000 plus 500 robocizna....

Opublikowano

I nie wiadomo ile pośmiga ta nowa dwumasa... teraz jest plaga reklamacji dwumasy luka i sachsa... ja bym drugi raz nie pokusiłbym sie o wymiane swojego ori na zamiennik...

Opublikowano

Pajda szukaj silnik, stary pogonisz na części i coś się zwróci. Szukaj czegoś z końca b7 2.0tdi 8v, ten sam słupek, ta sama glowica a wydajniejsze wtryski. U mnie też dupło, kupiłem silnik za 4,5K a stary sprzedałem na części za 5,5K :decayed: ja wychodzę z założenia że jeśli już raz jest coś grzebane to to za długo nie pojedzie, a jak fabryka złoży to inna sprawa.

Opublikowano

Tym razem ja ci napisze że głupio gadasz... Ja bym wolał swoje dobrze i solidnie zreanimować niż kupować h*j wie co ... Nigdy nie wiesz co kupisz...

A jak zrobi solidną kape wszystkiego to lekko zeobi na tym kolejne 200 tysi

Poza tym nakombinuje sie jak koń i co mu dadzą te twoje szybsze wtryski ? Pare koni i Nm więcej .... Ile... ? Bez sensu

Ta twoja fabryka ostatnio składa takie auta jak mojemu znajomemu poskładali. Nówke a1 tsi to po 20 tyś przebiegu robił naprawe na 7 tyś zł... Hahahahahaha to moja astra dłużej polata bez wkładu finansowego ...

Także pajda nie czytaj już forum tylko rób co masz robić i będzie OK...

A jak cie kasa boli to masz na rozluźnienie...

https://youtu.be/RCY23w6aLlM

Edytowane przez Mario22

Opublikowano

Tym razem ja ci napisze że głupio gadasz... Ja bym wolał swoje dobrze i solidnie zreanimować niż kupować h*j wie co ... Nigdy nie wiesz co kupisz...

A jak zrobi solidną kape wszystkiego to lekko zeobi na tym kolejne 200 tysi

Poza tym nakombinuje sie jak koń i co mu dadzą te twoje szybsze wtryski ? Pare koni i Nm więcej .... Ile... ? Bez sensu

Ta twoja fabryka ostatnio składa takie auta jak mojemu znajomemu poskładali. Nówke a1 tsi to po 20 tyś przebiegu robił naprawe na 7 tyś zł... Hahahahahaha to moja astra dłużej polata bez wkładu finansowego ...

Także pajda nie czytaj już forum tylko rób co masz robić i będzie OK...

A jak cie kasa boli to masz na rozluźnienie...

https://youtu.be/RCY23w6aLlM

I znów się wypowiadasz, a tak na prawdę w d*pie byłeś i gowno widziałeś... Przed wymianą silnika remontowałem górę i kosztowało mnie to dobre 6K, wiesz ile pojeździlem? 11KKM i zerwalo szpilke napinacza... Teraz na nowym silniku który rzekomo miał 80kkm przelotu zrobiłem ponad 100kkm i wymieniłem tylko olej, rozrząd i filtry.

Może da może nie, chodzi o to że słupek z glowica jest P&P i jest to młodszy silnik niż z B6.

Po co porównujesz A1 z tsi skoro tam są jednorazowe silniki, tam są puste wałki rozrządu które od samego patrzenia się wyginają.

Zresztą co Ty możesz wiedzieć o silnikach skoro podnieca Cię R8 V10 na konsoli...

Opublikowano

Mario idź spać :).... przecież pisze Synek o B7 nie o A1 :-P

Opublikowano

A jak mało to poczytaj ile Grześ z SWD wpakował w silnik, bo koleś zrobił mu remont kapitalny, a potem jeździł do Kuby z Orzesza przez pół roku i mu po kolei wymieniał co poprzedni mechanik montował, bo okazało się że poszedł po taności...

Opublikowano

Po prostu według mnie zreanimować to co ma teraz niż kupować drugi silnik w niewiadomo jakim stanie... To że u hammera była historia jaka była to nie znaczy że każdy tak będzie miał... A porównałem a1 dlatego że napisał co fabryka to fabryka... A co tu fabryka ma do gadania... Po tylu latach ... Nówki silnika nie kupi

A jak mało to poczytaj ile Grześ z SWD wpakował w silnik, bo koleś zrobił mu remont kapitalny, a potem jeździł do Kuby z Orzesza przez pół roku i mu po kolei wymieniał co poprzedni mechanik montował, bo okazało się że poszedł po taności...

Hammer oczywistą sprawą jest to że musi robić u kogoś zaufanego ... I sprawdzonego i nie ma bata... Robicie z kapy silnika problem na skale światową... Robi w silniku co trzeba sprawdza dwumas i sprzęgło sprawdza turbo i wszystko po kolei ... Co trzeba regeneruje lub wymienia na nowe i musi jeździć... A tak co kupi kolejny silnik i skąd wiesz na co trafi ... Chyba że sami super uczciwi sprzedawcy są na allegro olx itd. ...

Ja bym robił remont tego co ma teraz ... Zregenerował turbo w turbo tecu czy jak im tam kupil dwumas sprzeglo i tyle plus cala reszta pierdołek uszczelek oleje i tak jak pisali zamyka się w ok 6k zł i bangla jak nowe

Wszystko oczywiście u sensownego mechanika a nie byle kogo...

Takie.moje zdanie. Ale wiem ja mam nissana i V10 na konsoli...

Ale kto mu robił ? Trafił na h*jowego mechanika i tyle.... Życie ale co temu winien biedny silnik...

Zrobi u Stasia w ASO i będzie miodzio...[emoji12]

Edytowane przez Mario22

Opublikowano

Po prostu według mnie zreanimować to co ma teraz niż kupować drugi silnik w niewiadomo jakim stanie...

Takie.moje zdanie. Ale wiem ja mam nissana i V10 na konsoli...

No więc właśnie :grin: :grin: :grin:

Pisałem byś poszed spać :)

Opublikowano

Mario idź spać :).... przecież pisze Synek o B7 nie o A1 :-P

Pisze o fabryce którą pajda ma kupić używaną z niewiadomo jakim przebiegiem... Bo dlamnie fabryka to nówka sztuka a takiego silnika chyba nie znajdzie...

Edytowane przez Mario22

Opublikowano

Po kiego czorta dłubać i wkładać do starego paścia? Powiedz mi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.