Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Podłączenie zewnętrznego wzmacniacza do oryginalnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Chce zrobic zabudowe w bagazniku AVANTA,

Mam radyjko RNS-E, a w bagazniku oryginalny subwoofer ze wzmacniaczem.

Chce teraz za pomocą CHINCH'a podłączyć swój zewnetrzny wzmacniacz. Czy z kostki ktora jest wpieta do wzmacniacza przy oryginalnym subwooferze da się wyprowadzić sygnał przez CHINCH?

Wiem ze jest adapter High-Low.. ale czy inaczej ta sie to zrobic?

POMOCY

Opublikowano

Co to za wzmak ten ori? Bose czy normalny ? jaka wtyczka? 25-cio czy 32-u pinowa?

Opublikowano
  • Autor

jest to zwykly wzmak ;/ ten oryginalny

Opublikowano

W takim razie powinienes miec wolne miejsce mini-iso przy RNS-E. Wysun i sprawdz czy tak jest.

Opublikowano
  • Autor

a powiedz mi co mi potrzebne do wysuniecia tego radyjka.. jak sie do tego zabrac ?

Opublikowano

Zmartwię Cię ale z g...a gwiazdki nie zrobisz, zakres regulacji w ORI radyjkach jest marny a jak wrzucisz zewnętrzny wzmak z SUBem to nie zestroisz tego z resztą, musiałbyś mieć regulację czułości wzmaka na przedłużce bo co utworek to inny poziom sygnału nie mówiąc o znalezieniu odpowiedniej częstotliwości na SUBa, radia aftermarketowe mają takie ustawienia jak regulację częstotliwości i fazy no i poziomu sygnału na wzmacniacz ale ORI to zapomnij - w tym układzie zostałbym przy ORI. U mnie np. SUB działa w fazie 180 st. bo w normalnej tylko słychać nerwowe dudnienie a na 180 st mam scenę bassu na przodzie i milutkie wibracje na fotelu :)

Opublikowano

Zmartwię Cię ale z g...a gwiazdki nie zrobisz, zakres regulacji w ORI radyjkach jest marny a jak wrzucisz zewnętrzny wzmak z SUBem to nie zestroisz tego z resztą, musiałbyś mieć regulację czułości wzmaka na przedłużce bo co utworek to inny poziom sygnału nie mówiąc o znalezieniu odpowiedniej częstotliwości na SUBa, radia aftermarketowe mają takie ustawienia jak regulację częstotliwości i fazy no i poziomu sygnału na wzmacniacz ale ORI to zapomnij - w tym układzie zostałbym przy ORI. U mnie np. SUB działa w fazie 180 st. bo w normalnej tylko słychać nerwowe dudnienie a na 180 st mam scenę bassu na przodzie i milutkie wibracje na fotelu :)

Nie koniecznie. Mozna miedzy wzmak a RNS-E jakis procesor dzwiekowy wpiac i po problemie. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

moze i Vario-tech ma racje... ale czy np nie pomoglaby mi regulacja podbicia basu ..czesto są ze wzmacniaczami takie pilociki na kablu ...jesli chodzi o czestotliwość i faze to podejrzewam ze wyregulowałbym to na wzmacniaczu....

Opublikowano

Taki właśnie wzmak miałem na myśli, ORION z górnej półki ma coś takiego ale co do zwrotnicy to raczej jest high/full/low pass + Intelli bass do podbicia basu. Miałem taką sytuację, że znajomemu ukradli RNS-E i pożyczyłem mu mojego concerta 2 DIN i subiektywnie concert gra lepiej. Można kupić fajne radia 2 DIN np. Clariona ew. Alpine i wtedy można już rozbudować audio na porządnym poziomie.

Opublikowano
  • Autor

nie chce wymieniac jednak RNS-e bo wygladala ładnie i jest wkomponowane super...jesli chodzi o wzmacniacze to nie ma problemu z jakimkolwiek sprzetem.. .mam mozliwosc sprowadzenia z USA wszystkiego co jest dostepne ne ebay.com :)

jesli chodzi o zwrotnice to tak jak pisales... jest FULL/LOW/HIGH .. ale po przelaczeniu na LOW masz jeszcze aktywne pokretło z czestotliwoscia (nazywane np LOW PASS) i zaleznie od wzmacniacze waha sie zakres regulacji w granicach do 35 do 320 HZ

pozdro

Opublikowano

Wszytko zależy od wzmaka i jego ceny :)

Opublikowano
  • Autor

ma ktos rozpiskę poszczegolnych kablii kostki ktora jest podpieta do oryginalnego zwyklego (nie bose) wzmacniacza ktory jest w bagażniku razem z subem

Opublikowano

ma ktos rozpiskę poszczegolnych kablii kostki ktora jest podpieta do oryginalnego zwyklego (nie bose) wzmacniacza ktory jest w bagażniku razem z subem

Podaj co to za wzmacniacz to moze sie cos znajdzie.

Opublikowano
  • Autor

oto zdjecia wzmacniacza i kostki

fotka1.jpg

numer wzmacniacza

fotka2.jpg

fotka z wygladem kostki

podejrzewam ze kolejno od prawej strony

dwa kable (grubsze) to zasilanie

następnie 4 kable od tylnych głośników

pożniej 2 kable do subwoofera (głosnika) - to na pewno :)

reszta kabli to pewnie sygnałowe i tzw. REMOTE (prawodopodobnie biały)...

fotka3.jpg

tylko ciekawe czy do tych sygnałowych jak dorobiłbym chincha to by wszystko grało jak nalezy ;/

Opublikowano

Tu masz rozpiske, http://www.audi4ever.at/faq/pdf/audi_a4_8e_bose_infos.pdf tabelka na samym dole (ta ostatnia)

Co do sygnalu to nie wiem czy nie bedzie za slaby, musisz sprobowac (bez koniecznosci ciecia kabli, sa takie klemy do wpinania)

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie Muskel1... na pewno mi sie przyda ta tabelka :)

pozdrawiam

Opublikowano

Każdy wzmacniacz ma wejście po wysokim sygnale i lepiej tak podłączyć - jak puścisz z wysokiego na chinch to mogą być jaja :)

Opublikowano
  • Autor

w tej tabelce dokładnie pisze ze jest to sygnal LOW :)

Opublikowano

Ja podlaczylem wzmak z subem pod ori wzmacniacz dokladnie pod sygnal z ori sub'a wszystko gra pieknie:)