vronka Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 http://img196.imageshack.us/i/zdjcie001u.jpg/ Na zdjeciu widać, że ten czarny plastik wewnątrz bagażnika przy lampie jest pochlapany syfem z ulicy. Kolejny raz to zauważyłem w swoim a4. Początkowo myślałem że to kapie jak otwieram klapę ale jednak nie - brudzi się podczas jazdy. Na oko klapa dolega równo do uszczelki i nie da się jej mocniej docisnąć. Miał ktoś u siebie taką przypadłość?
soolek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 To jest normalne - na lampę cięknie woda. Z lampy ścieka na zderzak, a w zderzaku jest rynienka (u mnie czarna) z dziurkami i tamtędy woda ścieka pod samochód. Do środka bagażnika nic się nie przedostaje. Przynajmniej u mnie. Jeśli u Ciebie coś dostaję się do środka, to musisz mieć w którymś miejscu kiepską uszczelkę. Przy otwieraniu klapy, woda niestety czasami leje się do środka, ale na to nic nie poradzisz
vronka Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 to ze lampa jest brudna to wiem ze normalne i nie ma problemu bo uszczelka jest dalej od lampy. Mi chodzi o to bloto ktore jest juz za uszczelka (na zdjeciu w lewo od uszczelki) i to juz jest w przestrzeni bagaznika. Uszczelka wyglada na całą, niewygnieciona i klapa lezy dobrze. Nie rozumiem jak to moze sie przedostawac. Jest jakas regulacja dociagniecia klapy?
soolek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 No takich rzeczy to u siebie nie widziałem, więc faktycznie coś nie halo. Może jednak te uszczelki są jakieś felerne. Bo klapa to musiałaby być mocno "skrzywiona", żeby się błoto przedostawało - to by było widać na pierwszy rzut oka z zewnątrz. Raczej. A uszczelka jest jeszcze elastyczna? Może jest stwardniała i mimo, że na oko dotyka do klapy, to jednak jakaś szpara zostaje i brud się wdziera do środka.
vronka Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na dotyk jest eleastyczna i wygląda bardzo dobrze. Chyba zrobię tak jak w innym poście czytałem, zamkę się w bagażniku i będę obserwował a ktoś inny będzi elał z węża... dzięki za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi