Krzysztof Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam, Jako ze przed sezonem chcialbym doprowadzic klimatyzacje do stanu uzywalnosci sprawdzilem sobie dzis bledy VAG'iem i na panelu klimatronika. Oto co otrzymalem: 11.5 Klapa centralna, ciągła blokada, *11.5 (zobacz poniżej) 11.7 Klapa centralna, czasem blokowana 13.7 Klapa nogi/odszraniacz, czasem blokowana 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 8D0 820 043 D Component and/or Version: A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D63 Software Coding: 00043 Work Shop Code: WSC 06317 3 Faults Found: 00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent Na dniach wybieram sie do zakladu zeby nabic, odgrzybic i sprawdzic szczelnosc klimatyzacji. Czy dawac im zarobic i poprosic o naprawe w/w usterek czy da sie to zrobic w swoim garazu bez specjalistycznych narzedzi? To co zauwazylem z tych bledow w praktyce to kilkuminutowe opoznienia przelaczania miedzy nawiewem centralnym a szyba i na odwrot. Ile ewentualnie moglo by kosztowac naprawienie tego przez fachowcow? P.S. Za wymiane oleju w sprezarce(??), nabicie, odgrzybienie i sprawdzenie szczelnosci zawolali mi 200 zl + moj filtr kabinowy. Czy to dobra cena? Na co ewentualnie zwrocic uwage podczas tych dzialan?[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 20:52_________________________________________________Wykasowalem te bledy ale pewnie znow sie pojawia
dreamweb Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 czesc, widze ze rok tem miales taki problem jak ja teraz... 4 Faults Found: 00787 - Temperature Sensor in Fresh Air intake duct (G89) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent 00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent ten pierwszy to sobie poradze - juz wiem gdzie jest ten czujnik, u mnie takie elementy sa po 1,20 pln wiec sobie wlutuje ale trzy kolejne bledy sa dla mnie zagadka... klime mialem czyszczona i wszystko niby ok, ale faktycznie przelaczanie nawiewu dziala zle najlepiej mu to wychodzi przy duzej predkosci wiatraka (jak by ped powietrza pomagal przepychac zapadki) pytanie: zwalczyles te bledy czy odpusciles?
bish - kopt Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 blokowanie klap jest mechaniczne i musisz sie do nich dobrać, jest troche z tym roboty, poszukaj w dziale "zrób to sam"[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2010, 09:03_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t28812.0.html;highlight=silniczek+nogi
dreamweb Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 dzieki, widzialem juz wczesniej ten temat: Wykręcenie silniczka klapy centralnej fotostory chcialem zrobic tak jak jest tam opisane, ale wczesniej poszedlem sprawdzic czy u mnie wszystko tam jest na miejscu... i tylko dotknalem go reka... i chyba mam jakies uzdrawiajace moce bo bledy zniknely (a kasowalem je z 5 razy w ciagu ostatniego roku) i regulacja dziala we wszystkich kierunkach bez problemu - wiec mialem rozbierac to, ale na razie nie ma powodu natomiast musze rozebrac oslone i wyciagnac czujnik temperatury - bo to dalej ma zwarcie. bede probowal dzisiaj dotknac go reka - moze tez pomoze rotfl
Rekomendowane odpowiedzi