tommy82 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam. Jakiś czas temu wymieniałem silnik i podczas wymiany wypuściliśmy cały gaz z klimy. Po wymianie silnika jeździłem przez parę dni ciesząc sie nowym silnikiem aż do momentu gdy sprężarka od klimy załączyła sie po raz kolejny, co spowodowało jej zatarcie- jak sądze . musze wymienić sprężarke i tu moje pytanie; Pytanko, z jakich modeli pasuje sprężarka do B7 ?????
robert29 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 ja bym na twoim miejscu pojechal do dobrego serwisu gdzie sie tym zajmuja jak ci sie zatarla to jescze cie czeka plukanie calego ukladu a to juz koszt 2 tys zl
antonio Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 sprawdź numer swojej sprężarki i szukaj po numerze
robert29 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 sprawdź numer swojej sprężarki i szukaj po numerze jak ma zatarta to nawet niech nie zaklada nowej bo ja tez zalatwi dlatego mowie nich podjedzie do dobrego serwisu
tommy82 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dzięki koledzy za cenne rady, udam sie w najbliższym czasie do serwisu i określe dokładnie czy sprężarka jest zatarta i czy potrzebna jest płukanka. Respect and thx for ALL
OLO_GDA Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 sprezarka nie powinna sie uruchomic przy pustym ukladzie, po to system ma czujnik cisnienia zeby sprzezarka nie startowała jak nie moze... moze po prostu cos masz zle podlaczone? mi padla w peugocie i wymienialem, jakos nie plukalem ukladu za 2000 (skad te ceny ) i wszystko działało jak złoto przez nastepne 100tys km...
Rekomendowane odpowiedzi