blandman Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Padła mi klimatyzacja, a dokładnie sprężarka no i zamierzam teraz to naprawić. Zastanawiam się czy brać nową sprężarkę czy po regeneracji? Może ktoś napisze na czym polega ta regeneracja? Co należy wymienić przy okazji wymiany sprężarki? Pozdrawiam.
majkel_majki Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Kolego, regenerowana sprężarka jest jak nowa, tylko dużo tańsza, w skrócie stary zostaje tylko korpus. Jeżeli firma od której będziesz kupował da jeszcze roczną gwarancję to gitara W jakich okolicznościach skończyła się twoja sprężarka? Jeżeli się zatarła to niestety czeka ciebie płukanie układu, wymiana sprężarki i osuszacza.
aju Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Dobre regenerowanie sprężarki, jak kolega napisał polega praktycznie tylko na pozostawieniu korpusu. Jeśli jest gwarancja to nie przepłacaj i kup taką!
LaBarba Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam.Mam podobny problem.Sprężarka do wymiany.Jeszcze nie padła,ale nie chce jej zatrzeć.I tu pytanie?Czy powinienem również wymieniać osuszacz?Zaznaczam,Ze klima chodzi i nic jeszcze nie zatarłem,tylko sprężarka ma już ostatnie podrygi...
udy Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 tak musisz wymienić sprężarkę, osuszacz, wszystkie filtry oraz płukanie całego układu, zabieg kosztuje zależy od serwsiu klimy od 2000 do 2500 razem ze sprężarką pozdro
Rekomendowane odpowiedzi