Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALL] Koszt kostki stacyjki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niestety i mnie dopadł problem wymiany kostki stacyjki. Mam dylemat ponieważ kostkę dokupi bez problemu za 30zł ale znajomy ze sklepu motoryzacyjnego powiedział mi abym lepiej kupił oryginalną za 130 zł bo te tanie bardzo szybko siadają. Czekam na Wasze opinie.

Opublikowano

kostka Valeo to jakieś 90zł :good:

Opublikowano

Witam! Niestety i mnie dopadł problem wymiany kostki stacyjki. Mam dylemat ponieważ kostkę dokupi bez problemu za 30zł ale znajomy ze sklepu motoryzacyjnego powiedział mi abym lepiej kupił oryginalną za 130 zł bo te tanie bardzo szybko siadają. Czekam na Wasze opinie.

powiem Ci że ma racje, nie chodzi o to że szybko siadają, tylko końcówki te w które wchodzi kluczyk i przekręca są z jakiegoś dupnego tworzywa które potrafi się szybko wyrobić, do tego nie działaja tak jak nalezy, bo np po wyjęciu kluczyka dopiero powinno radio gasnać (jak ktoś ma takustawione) i zapalać się lampka na podsufitce, a w podróbach pofrafi juz widziec brak kluczyka po wyłączeniu zapłonu. Kup ori nie łakom sie na tanizne.

Opublikowano

Kup oryginalną, sam kiedyś założyłem podróbę i po 50ciu odpaleniach już było po niej. oryginał działa do dziś :>

Opublikowano

Valeo to koszt około 65 zł, przynajmniej w moich stronach. Osobiście zmieniałem ten element około poł roku temu i póki co Valeo działa bezawaryjnie, i wyłącza radio :) .

Opublikowano

Dzięki za porady. Włśnie dzisiaj zakupiłem oryginalną kostkę Audi za 130 zł i zaraz zabieram się za jej wymianę. Mam nadzieję, że uda mi się przełożyć bez problemów.