kacpersl Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 witam kolegów do wymiany mam czujnik cisnienia,czy moge prosić o fotke tego czujnika i prosze o informacje w którym miejscu sie znajduje silnik to blb 2,0.tdi ,ponieważ z tego co wyczytałem na forum to mysle że to jest ten problem (nie moge wyłączyć ekon)po myciu karczerem.... dzięki wielkie pozdrawiam
_Kuba_ Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 jeżeli chodzi o umiejscowienie to proszę.
kacpersl Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 wielkie dzięki kuba,a czy można znależć jakiś prosty sposób żeby go wyjąć i sprawdzić czy działa
_Kuba_ Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 W domowych warunkach ciężko jest sprawdzić taki czujnik, jeżeli rzeczywiście jest uszkodzony, bo raczej jest to rzadkie. Lepiej podjedź do serwisu klimatyzacji niech ci sprawdzą czy nie masz za wysokiego ciśnienia w układzie. Poza tym, jeżeli stało się to po myciu to sprawdziłbym stronę elektryczną. Co do wyjęcia to nie jestem pewien, np. w B5 czujnik niskiego ciśnienia można wykręcić i za nim znajduje się zawór (coś ala wentylek w kole).
kacpersl Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 no to po robocie nowy czujnik założony i wszystko chula dzięki koledzy za pomoc koszt czujnika to 45funtów w Uk serwisie i około 2godz. pracy. a w warsztacie mi powiedzieli 150 funtów + 45 czujnik (oszaleli) pozdrawiam
_Kuba_ Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Cieszę się, że pomogło, życzyć tylko chłodu z klimatyzacji
Rekomendowane odpowiedzi