marcinA4 TDI Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 witam wszystkich kupiłem nowszy samochód 2.5tdi itd. no i troszke strach stawiać pod domem bo nie mam garazu wiem że fabryczny alarm to pikuś dla złodziejaszków może podzielicie się waszymi zabezpieczeniami jakie macie z góry dziękuje
[CT] mih00 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja kiedys przy golfiaku zamontowalem sobie odcinanie napiecia idacego na pompe (na triaku). Wlamali mi sie, rozwalili stacyjke ale nie odjechali. Za drugim razem zmontowalem dodatkowo mechaniczna blokade kierownicy, hamulca i biegow - to tez wyrwali, rozwalili stacyjke ale nie odjechali. Zabezpieczenie zdawalo egzamin niestety nie odstraszalo, dopiero jak zamontowalem sobie najtanszy alarm ktory halasowal mialem spokoj. W Twoim przypadku masz troche nowsze auto wiec jak ktos przyjdzie je krasc to raczej nie ze srubokretem. Wydaje mi sie, ze nie ma sensu zakladac jakis standardowych zabezpieczen
Gość spedyt Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Taki link znalazł kolega maciekg: http://www.vw-passat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=9
wiki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 o zabezpieczeniach naszych aut to sobie można na PW pogadać a nie tu oficjalnie, na co kolega liczył, że odpowiem tak mam pod siedzeniem po lewej stronie odcięcie zapłonu, a w popielniczce wyłącznik interfejsu VAG zamykam i nie chce mi sie tłumaczyć dlaczego
Rekomendowane odpowiedzi