marhiw Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Mam problem podczas wciskania hamulca podczas jazdy z wieksza predkoscia zaczyna mi drzec kierownica i caly samochod... Nie wiem co jest. Przy malej predkosci tego nie ma. Tarcze mam krzywe czy co?? Poradzcie mi cos..
Wihajster Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Mam problem podczas wciskania hamulca podczas jazdy z wieksza predkoscia zaczyna mi drzec kierownica i caly samochod... Nie wiem co jest. Przy malej predkosci tego nie ma. Tarcze mam krzywe czy co?? Poradzcie mi cos.. na to wygląda,że są zwichrowane :gwizdanie:
Gracjan Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 U mnie było dokładnie tak samo tylko w innym samochodzie, tarcze trzeba było wymienić
marhiw Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Opublikowano 4 Lipca 2009 a ile za takie tarcze musze wyłozyc??
wojtekce Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 a ile za takie tarcze musze wyłozyc?? zależy jakiej firmy chcesz założyć
marhiw Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Opublikowano 4 Lipca 2009 nie chce duzo wydac na tarcze. Na allegro widziałem juz za 60 zł np delphi. Są i tansze ale jakich nieznanych firm. A te tarcze musza byc do mojego silnika tzn modelu auta adr? Cczy są uniwersalne do wszystkich modeli audi a 4.
Gracjan Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 Ja polecam ATE... Tarcze musisz kupić pod swoje auto, czyli model B5 i silnik ADR
wojtekce Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 kolega jeździ na tarczach delphi i nie narzeka
Daimos Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 tutaj masz temat o tarczach http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_tarcze_klocki_prosze_o_pomoc-t68376.0.html
marhiw Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Opublikowano 5 Lipca 2009 chlopaki a jak zaloze nowe tarcze to te klocki ktore mam beda dobrze dzialac? Sprawdzalem i nie sa jeszcze takie zle..
Daimos Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 przy nowych tarczach zakładasz od razu nowe klocki
Adriano007 Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Dosłownie tydzień temu u siebie wymienialem tarcze z przodu wraz z klockami, przy okazji też tylnie klocki wymieniłem. Problem miałem taki jak Ty tzn podczas jazdy przy chamowaniu z duzej prędkosci drzała kierownica i do kabiny przechodziło buczenie. Mechanik powiedział że tarcze do wymiany i tak tez zrobiłem. Co co do tarcz to ja kupiłem TRW 1 szt 83 zł w sklepie. Jak na razie to hamulce się docierają ale mysle że jest nieźle. Jesli nie masz duzej stycznosci z mechaniką samochodową to z własnego doświadczenia polecam ci jechac do fachowca i niech on to zrobi. U mnie problem był jeszcze z jarzmem od tylu, tzn musiałem kupic koszt 111 zł TRW LUCAS. Pozdro i życze powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi