M.Audi Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 witam 2 miesiace temu wymienialem olej i mechanik nalal troche ponad wygieci na bagnecie moze z 3mm dzisiaj zauwazylem kilka kropel oleju pod samochodem wjechalem na kanal i nad filtrem oleju znajduje sie cos takiego http://i31.tinypic.com/1zdj5k.jpg chyba jakis czujnik i jak naciskam gaz to wlasnie z tego miejsca wycieka olej aktualny stan oleju jest taki jak powinien byc czyli pod to wygiecie gorne na bagnecie, do tego chyba czujnika dochodzi jakis kabelek i ma plastikowa oslonke, moje pytanie co to wogule jest i co z tym zrobic??
mstan Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam Jest to czujnik ciśnienia oleju. Jeżeli olej wycieka Ci spod czujnika to możesz go dokręcić lub wymienić uszczelkę pod nim. Jeżeli natomiast olej wycieka z czujnika to tylko wymiana czujnika . Pozdrawiam
rafi_a4 Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 witam 2 miesiace temu wymienialem olej i mechanik nalal troche ponad wygieci na bagnecie moze z 3mm dzisiaj zauwazylem kilka kropel oleju pod samochodem wjechalem na kanal i nad filtrem oleju znajduje sie cos takiego http://i31.tinypic.com/1zdj5k.jpg chyba jakis czujnik i jak naciskam gaz to wlasnie z tego miejsca wycieka olej aktualny stan oleju jest taki jak powinien byc czyli pod to wygiecie gorne na bagnecie, do tego chyba czujnika dochodzi jakis kabelek i ma plastikowa oslonke, moje pytanie co to wogule jest i co z tym zrobic?? ja wymienilem ten czujnik bo koszt to ok.10zl
Labiel Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Standardowy problem. Przerabiałem to miesiąc temu. Nowy czujnik w granicach 20 złotych, wymieniasz go i po problemie.
M.Audi Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 kolego Labiel mozesz mi powiedziec czy zeby dokrecic ten czujnik lub wymienic lepiej wjechac na kanal i i z kanalu go dokrecic czy wymontowac przepustnice??
Labiel Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Kiedyś koledzy pisali że najlepiej jest z kanału. Ale to chyba nie do końca prawda. Wystarczy jak odkręcisz zbiorniczek wyrównawczy i przesuniesz go na bok. Jak będziesz miał dość dobry klucz to z pozycji od góry powinno pójść dość dobrze. U mnie był ten problem że przy założeniu sekwencji miałem założone w tym miejscu dodatkowe kolanko na wężu wodnym które mi sporo przeszkadzało. W serii powinno być prościej.
M.Audi Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 dzieki wszystkim za info kupilem nowy czujnik troche sie roznil wtyczka od mojego starego ale udalo sie to zepiac i teraz nic nie cieknie,wymontowal tylko zbiorniczek wyrownawczy i byl dostep do czujnika poz.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 12:05_________________________________________________panowie i dzisiaj pojawil sie problem gdy odpalam zimny silnik miga i piszczy kontrolka oleju po chwili gasnie dzieje sie to tylko na zimnym silniku na cieplym wszystko ok, stan oleju prawidlowy, moze to byc wina tego ze nowy czujnik rozni sie od starego(dokladnie jest inna wtyczka) podlaczylem laptopa pod audika i nie ma zadnego bledu
Labiel Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Wina może leżeć po stronie tej wtyczki. Oczywiście ciśnienie oleju dla pewności też można by było sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi