Rahshy Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, szukam warszatu montujacego czujniki parkowania w Audi A4 B8 z 2008 (nie liczac ASO ) w okolicy warszawy zna ktos?
migdalek1985 Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 http://www.ultracar.waw.pl/ tych panów polecam, ojciec w lagunie u nich montował czujniki i wyszło bardzo ładnie. Warsztatów w warszawie jest mnóstwo tylko nie będę polecał ci czegoś niesprawdzonego.
Tobi_one Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam, szukam warszatu montujacego czujniki parkowania w Audi A4 B8 z 2008 (nie liczac ASO ) w okolicy warszawy zna ktos? to nie masz czujników parkowania ori? w wawie napewno cos sie znajdzie
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam, szukam warszatu montujacego czujniki parkowania w Audi A4 B8 z 2008 (nie liczac ASO ) w okolicy warszawy zna ktos? to nie masz czujników parkowania ori? w wawie napewno cos sie znajdzie Nie wiem czy gra warta swieczki bo ori czesci sa drogie + montaz, zaplaci majatek. Jako alternatywe mozna za niewielka sume w porownaniu do ori zakupic czujniki innych producentow i zamontowac. Nie wiem tylko jak beda dzialaly ale na forum sa osoby, ktore montowaly i sobie chwala. Tutaj ori czesci na tyl: http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1015_Komplett-Set-Audi-Parking-System-APS-Audi-A4-B7.html Na przod i tyl oczywiscie drozsze
magik-no1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Może udało by sie przełożyć z jakiegoś samochodu przeznaczonego na części cały kompletny układ??, szkoda że nie chodzi o B5 bo mogł bym pomóc
bialas23 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeśli nie zależy ci na oryginalnym tylko na takim samym działaniu polecam http://moto.allegro.pl/item672856953_czujnik_czujniki_parkowania_cofania_valeo_promocja.html Zamontowałem już kilkanaście tych zestawów żadnej reklamacji, chodzą jak ori.
akjam Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeśli nie zależy ci na oryginalnym tylko na takim samym działaniu polecam http://moto.allegro.pl/item672856953_czujnik_czujniki_parkowania_cofania_valeo_promocja.html Zamontowałem już kilkanaście tych zestawów żadnej reklamacji, chodzą jak ori. Czy można by się ewentualnie do Ciebie udać i poprosić o założenie takowego sprzętu? Ile wychodzi cały koszt wraz z montażem?
Rahshy Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 dzieki chlopaki za info. Chodzi mi o zamienniki I o to aby moj komputer pokladowy wspolgral z czujnikami Gdyby ktos mial sprawdzony zaklad prosze o info thx
Muskel1 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zadne zamienniki nie beda ci wspolgraly z twoim komputerem. Tylko ori czyli ori sterownik i czujniki wpiete w magistrale CAN-BUS. Ale nie wiem czy to naprawde warte swieczki po to tylko zebys na ori monitorku lub w widzial jaka odleglosc do przeszkody? Daj sobie spokuj, a jak juz koniecznie chcesz wykorzystac istniejacy monitorek to sobie zamiast czujnikow obojetnie czy ori czy nie, kamerke do cofania kup i podlacz PS. zmien profil, bo w profilu masz B7 a pytasz o czesci do B8
Rahshy Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzieki za info O kamerce nie pomyslalem Wiesz moze jaki jest koszt zakupu i podlaczenia ew. zaklad ktor ysie tym zajmuje? 1
endriuu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzieki za info O kamerce nie pomyslalem Wiesz moze jaki jest koszt zakupu i podlaczenia ew. zaklad ktor ysie tym zajmuje? http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_jaka_kamere_cofania_wybrac-t89019.0.html
Muskel1 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 http://shop.conexx-video.de/artikel_group_269-270_seite_1_id_2401_a_Rueckfahrkameras-Fahrzeugspezifisch-Rueckfahrkamera-Audi-TT-A4-A5-in-Kennzeichen-Leuchte.html Gdzie i za ile nie powiem ci bo nie mieszkam w PL wiec nie wiem. Musialbys sie popytac, podobno jest to dosc proste wiec nie powinno wiazac sie z duzymi kosztami.
malik Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Sama kamera nie będzie działać. Potrzebny jest jeszcze interface AV albo oryginalny Tuner TV. Dodatkowo LED zamontowany w kamerze oświetlający rejestrację wywala błąd spalonej żarówki i konieczne jest zastowowanie rezystorka.
Hadzi78 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Cześć. Padł mi po bardzo drobnej stłuczce czujnik (prawy skrajny tył)- a precyzyjniej mówiąc nie działa przez kilka lub kilkanaście sekund, potem jest ok- czy ktoś wie lub zna program określający oryginalne, zamienne nr części- chciałem kupić używkę, bo nowy oryginał to lekkie przegięcie- 330 złociszy w ASO. Żeby nie mieć wątpliwości wyłuskałem czujnik ze zderzaka - ma on nr 420 919 275 - bez żadnych literek. Zna ktoś może nr oryginalnych odpowiedników, bo trochę ich jest a ja nie wiem który by jeszcze podszedł- wygląd jest identyczny ale czy będzie hulać?. Czy może tylko ten z identycznym nr, czy np. 1S0 919 275A lub 4Z0 919 275 ??? Chciałem kupić najlepiej pod kolor LZ 9Y Może jakiś link do porównywarki- jeśli takowa istnieje? Pomóżcie proszę bo już tak tydzień jeżdżę, a nie cierpię jak mi coś (do końca) nie działa
mac.tm Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Witam, czy ktos moze polecic warszat montujacy czujniki parkowania w A4 B8 z 2008 w okolicy Wroclawia?
piotrekkkk Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Witam, Byłem dzisiaj w ASO AUDI Gdańsk. Na pytanie czy w moim aucie da się zamontować czujniki parkowania przód i tył, tak, żeby na monitorze pojawiła się wizualizacja, gość odpowiedział mi, że nie. Tylko dostawka, bez wizualizacji. Ma racje czy plecie głupoty? PZDR
Andrzejx Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Z pewnością nie ma racji. Mam czujniki parkowania przód/tył z wizualizacją na wyświetlaczu. Oryginał zestaw.
gados82 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać rozwiązania problemu z czujnikiem parkowania mianowicie co kilka miesiecy pada mi ciagle ten sam czujnik lewy przód po wymianie na nowy (uzywka) podziala jakis czas i znowu pada. Juz mam dosyc kupowania czujnikow i nie wiem gdzie jest przyczyna. Czy moze to byc kostka do ktorej podlaczamy czujnik? Moze wilgoć ? Obok jest dysza spryskiwacza od kseonow moze ona gdzies rozpyla nie tak jak trzeba? Dajcie jakis pomysł na rozwiazanie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi