Jump to content
IGNORED

[ALL B8] Montaż czujnika parkowania

Rahshy

Recommended Posts

A chcesz montowac ori czy jakies inne?

Witam, szukam warszatu montujacego czujniki parkowania w Audi A4 B8 z 2008 (nie liczac ASO ;) ) w okolicy warszawy zna ktos?

to nie masz czujników parkowania ori? :tongue4:

w wawie napewno cos sie znajdzie

Witam, szukam warszatu montujacego czujniki parkowania w Audi A4 B8 z 2008 (nie liczac ASO ;) ) w okolicy warszawy zna ktos?

to nie masz czujników parkowania ori? :tongue4:

w wawie napewno cos sie znajdzie

Nie wiem czy gra warta swieczki bo ori czesci sa drogie + montaz, zaplaci majatek. Jako alternatywe mozna za niewielka sume w porownaniu do ori zakupic czujniki innych producentow i zamontowac.

Nie wiem tylko jak beda dzialaly ale na forum sa osoby, ktore montowaly i sobie chwala.

Tutaj ori czesci na tyl:

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1015_Komplett-Set-Audi-Parking-System-APS-Audi-A4-B7.html

Na przod i tyl oczywiscie drozsze

Może udało by sie przełożyć z jakiegoś samochodu przeznaczonego na części cały kompletny układ??, szkoda że nie chodzi o B5 bo mogł bym pomóc :)

Jeśli nie zależy ci na oryginalnym tylko na takim samym działaniu polecam

http://moto.allegro.pl/item672856953_czujnik_czujniki_parkowania_cofania_valeo_promocja.html

Zamontowałem już kilkanaście tych zestawów żadnej reklamacji, chodzą jak ori.

Czy można by się ewentualnie do Ciebie udać i poprosić o założenie takowego sprzętu? :) Ile wychodzi cały koszt wraz z montażem?

dzieki chlopaki za info.

Chodzi mi o zamienniki :)

I o to aby moj komputer pokladowy wspolgral z czujnikami :)

Gdyby ktos mial sprawdzony zaklad prosze o info ;)

thx

Zadne zamienniki nie beda ci wspolgraly z twoim komputerem. Tylko ori czyli ori sterownik i czujniki wpiete w magistrale CAN-BUS. Ale nie wiem czy to naprawde warte swieczki po to tylko zebys na ori monitorku lub w widzial jaka odleglosc do przeszkody?

Daj sobie spokuj, a jak juz koniecznie chcesz wykorzystac istniejacy monitorek to sobie zamiast czujnikow obojetnie czy ori czy nie, kamerke do cofania kup i podlacz :wink4:

PS. zmien profil, bo w profilu masz B7 a pytasz o czesci do B8

Dzieki za info :)

O kamerce nie pomyslalem :)

Wiesz moze jaki jest koszt zakupu i podlaczenia ew. zaklad ktor ysie tym zajmuje?

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_jaka_kamere_cofania_wybrac-t89019.0.html

http://shop.conexx-video.de/artikel_group_269-270_seite_1_id_2401_a_Rueckfahrkameras-Fahrzeugspezifisch-Rueckfahrkamera-Audi-TT-A4-A5-in-Kennzeichen-Leuchte.html

Gdzie i za ile nie powiem ci bo nie mieszkam w PL wiec nie wiem. Musialbys sie popytac, podobno jest to dosc proste wiec nie powinno wiazac sie z duzymi kosztami.

Sama kamera nie będzie działać. Potrzebny jest jeszcze interface AV albo oryginalny Tuner TV. Dodatkowo LED zamontowany w kamerze oświetlający rejestrację wywala błąd spalonej żarówki i konieczne jest zastowowanie rezystorka.

Cześć.

Padł mi po bardzo drobnej stłuczce czujnik (prawy skrajny tył)- a precyzyjniej mówiąc nie działa przez kilka lub kilkanaście sekund, potem jest ok- czy ktoś wie lub zna program określający oryginalne, zamienne nr części- chciałem kupić używkę, bo nowy oryginał to lekkie przegięcie- 330 złociszy w ASO.

Żeby nie mieć wątpliwości wyłuskałem czujnik ze zderzaka - ma on nr 420 919 275 - bez żadnych literek. Zna ktoś może nr oryginalnych odpowiedników, bo trochę ich jest a ja nie wiem który by jeszcze podszedł- wygląd jest identyczny ale czy będzie hulać?. Czy może tylko ten z identycznym nr, czy np. 1S0 919 275A lub 4Z0 919 275 ??? Chciałem kupić najlepiej pod kolor LZ 9Y

Może jakiś link do porównywarki- jeśli takowa istnieje?

Pomóżcie proszę bo już tak tydzień jeżdżę, a nie cierpię jak mi coś (do końca) nie działa :thumbdown:

Witam, czy ktos moze polecic warszat montujacy czujniki parkowania w A4 B8 z 2008 w okolicy Wroclawia?

Witam, 

Byłem dzisiaj w ASO AUDI Gdańsk. Na pytanie czy w moim aucie da się zamontować czujniki parkowania przód i tył, tak, żeby na monitorze pojawiła się wizualizacja, gość odpowiedział mi, że nie. Tylko dostawka, bez wizualizacji. Ma racje czy plecie głupoty?

PZDR

Z pewnością nie ma racji. Mam czujniki parkowania przód/tył z wizualizacją na wyświetlaczu. Oryginał zestaw.

Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać rozwiązania problemu z czujnikiem parkowania mianowicie co kilka miesiecy pada mi ciagle ten sam czujnik lewy przód po wymianie na nowy (uzywka) podziala jakis czas i znowu pada. Juz mam dosyc kupowania czujnikow i nie wiem gdzie jest przyczyna.
Czy moze to byc kostka do ktorej podlaczamy czujnik? Moze wilgoć ? Obok jest dysza spryskiwacza od kseonow moze ona gdzies rozpyla nie tak jak trzeba?
Dajcie jakis pomysł na rozwiazanie 8b7d064a1c3d273c7ae1cdcb1b5f9748.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka